Annons

Tesla ökade leveranserna med över 100 procent  

Elbilsjätten Tesla ökar antalet levererade bilar med 111 procent, samtidigt som produktionen ökar med 37 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla levererade 24 500 bilar under det tredje kvartalet vilket var en ökning med 111 procent jämfört med samma period i fjol. Jämfört med det föregående kvartalet ökade leveranserna med 70 procent. Av de levererade elbilarna var 15 800 Model S och 8 700 Model X.

Läs mer: Tesla stäms i Kina efter dödsolycka

Tesla menar att siffrorna för kvartalet ska ses som något försiktiga då företaget bara räknar in de bilar som faktiskt levererats till slutkund. Ytterligare cirka 5 500 bilar var i slutet av kvartalet på väg till kund men räknas in först under det fjärde kvartalet.

Läs även: Tesla bygger världens största batterilagringsanläggning i Kalifornien

Produktionen under det tredje kvartalet uppgick till 25 185 bilar, en ökning med 37 procent från föregående kvartal. För årets sista kvartal förväntar sig elbilstillverkaren att leveranserna och produktionen blir i nivå med, eller något högre, än det tredje kvartalet. Samtidigt står bolaget fast vid sin prognos om 50 000 levererade bilar under det andra halvåret.

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer