Annons

Tesla planerar nätverk med självkörande bilar 2020

Elon Musk, vd för Tesla.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Patrick T. Fallon
Tesla anordnade under måndagen ett event för att visa upp sin teknik för självkörande bilar. Elbilstillverkaren presenterade ny hårdvara och att man planerar en flotta med självkörande taxibilar redan nästa år, åtminstone på vissa platser.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla-chefen Elon Musk har tidigare lagt fram sin vision om ett nätverk med självkörande bilar. Tanken är att Tesla-ägare kan välja om deras bilar ska ingå i nätverket och då få en del av intäkterna från körningar.

Samtliga nya Tesla-bilar produceras nu med bolagets egna chip som enligt Musk är bäst i världen. Marknaden tycktes emellertid vara tveksam och Tesla-aktien föll 3,9 procent under måndagen.

Läs mer: Styrelseproffs backar svensk eldriven motorcykel

Samtidigt uttrycker Elon Musk återigen skepsis kring användningen av lidar som flera andra konkurrenter satsar på. Det är en teknik som även till exempel Veoneer är aktivt inom. Musk menar att lidar, en typ av ljusradar, är dyra sensorer som är helt onödiga. Tesla satsar i stället på framför allt kameror.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer