Annons

Tesla sänker priserna i Kina

Teslas vd Elon Musk
Teslas vd Elon Musk
Tesla sänker priserna i Kina. Detta sedan Peking höjt importtullarna på amerikanska bilar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla ska sänka priset för Model X och Model S i Kina med 12-26 procent i syfte att göra bilarna mer prisvärda. Det uppges i ett uttalande skickat till Reuters.

Elbilsbolaget byter därmed strategi efter att ha höjt priserna på sina bilar i juli när USA införde sina handelstullar mot Kina. Peking svarade tillbaka med att höja importtullarna på amerikanska bilar och för Teslas del har man fått absorbera de ökade kostnaderna eftersom man saknar lokal produktion i Kina.

Men nyligen har Tesla säkrat mark för en första fabrik utanför Shanghai och under tiden väljer man att sänka priserna för att få upp försäljningen på världens största elbilsmarknad. 

Läs mer: Musk: Leveransproblemen för Model 3 är lösta 

Tesla har i år svängt med priserna i Kina. Innan ökningen i juli på cirka 20 procent för båda modellerna hade bolaget i maj gått med på att sänka priserna på löften från Peking om sänkta biltullar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer