Annons

Tesla sätter nytt produktionsrekord

Teslas grundare och vd Elon Musk samt en Tesla-modell.
Teslas grundare och vd Elon Musk samt en Tesla-modell.
Tesla satte nytt produktionsrekord under det tredje kvartalet och har börjat skeppa ut fordon i allt mer rask takt. De totala leveranserna under perioden motsvarade 80 procent av Teslas hela volymer under 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det har stormat kring Tesla efter att vd:n och grundaren Elon Musk tvingats kliva av ordförandeposten i bolaget.

Nu kommer dock bolaget med desto mer positiva besked. Elbilstillverkaren producerade 80 142 fordon under det tredje kvartalet 2018.

Det beskrivs vara 50 procent högre än det tidigare rekordet, som sattes i andra kvartalet i år, och i linje med guidningen. Det berättar Tesla i ett pressmeddelande.

Däribland producerades 53 239 av folkbilen Model 3, vilket också var nästan dubbelt så många jämfört med i det andra kvartalet.

Läs mer: Investerare vill se Al Gore som ny Tesla-ordförande 

Tesla producerade även 26 903 stycken Models S och X, vilket var något högre än i det andra kvartalet och i linje med bolagets helårsguidning.

Men det är inte bara produktionen som varit ett frågetecken för Tesla, utan även leveransen av fordon till slutkunder.

Även denna del av verksamheten såg en ljusning de senaste månaderna. De totala leveranserna uppgick till 83 500 fordon under det tredje kvartalet, vilket motsvarar 80 procent av Teslas hela volym under år 2017.

Läs mer: Analytiker: Musks avgång kan öka stabiliteten i Tesla

Elbilstillverkaren uppger att efterfrågan på de olika modellerna är fortsatt hög.

"Under tredje kvartalet förmådde vi öka antalet leveranser av Models S och Model X betydligt, trots de motvindar vi har mött när det gäller de pågående handelsspänningarna mellan USA och Kina", betonar bolaget.

Det övergripande produktionsmålet för helåret 2018 avseende Model S och Model X lämnas oförändrade.

(Nyhetsbyrån Direkt/Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer