Annons

Tesla sparkar var tionde anställd

Foto: John Raoux
Tesla har beslutat att säga upp 9 procent av bolagets löneanställda. "Tuffa men nödvändiga", kommenterar elbilstillverkans vd, Elon Musk, uppsägningarna på Twitter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla har meddelat sina anställda att man ska dra ned med cirka 4 100 jobb eller 9 procent av personalen, rapporterar CNBC. 

Det handlar om löneanställda som får sparken och beskedet kommer efter att Tesla tidigare i år sagt att man skulle omorganisera företaget, vilket inkluderade en förenkling av ledningsstrukturen. Inga fabriksanställda ska vara berörda av nedskärningarna.

På Twitter har vd Elon Musk bekräftat uppsägningarna som en del av en omstrukturering och kallat dem "tuffa men nödvändiga".

Läs mer: Vittnesmålet mot Tesla: Anställd fick inte bilda fackförbund 

Tesla meddelar också att man drar tillbaka sina solenergiprodukter från Home Depots butiker. Partnerskapet aviserades i februari i år men redan nu slutar Tesla med att sälja Powerwall, Powerpack och andra solenergiprodukter i hemfixarkedjans butiker.

Anledningen till varför Tesla lägger ned samarbetet med Home Depot är för att man vill fokusera på att sälja solenergiprodukterna i egna butiker och online. Även det avslutade partnerskapet med Home Depot är en del av omstruktureringen.

Läs mer: Tesla i nytt bråk med facket efter Musks hot 

( Di Digital / Finwire )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies