Annons

Tesla stiger i förhandeln på produktionsbesked

Teslas vd och grundare Elon Musk.
Teslas vd och grundare Elon Musk. Foto: Stephan Savoia
Positiva besked om uppnådda produktionsmål har fått Tesla-aktien att stiga på börsen. Nu spår analytiker att elbilstillverkaren är på väg att vända förlusten till vinst.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla kan börja tjäna pengar någon gång under de kommande två kvartalen. Det menar bilindustri-analytikern Jamie Albertine i en intervju med CNBC. 

Baserat på produktionstakten tror Jamie Albertine att Tesla kommer att nå lönsamhet någon gång under detta år och pekar på att elbilstillverkaren har en "betydligt högre efterfrågan än någon annan biltillverkare någonsin har haft när det gäller reservationer för ett fordon".

Även Trip Chowdhry, analyschef på Global Equities Research, ser ljust på Teslas framtid. I CNBC:s program "Closing Bell" uppskattar han att Teslas intäkter för 2018 kommer att landa på runt 20 miljarder dollar, motsvarande närmare 180 miljarder kronor. Även Trip Chowdhry fokuserar på den stora hajpen kring bolagets produkter i sin analys.

"Folk köper Model 3 utan att ens testköra den", säger han i programmet.

Läs mer: Musk: Vi klarar 6 000 Model 3 i veckan 

Efter stora förseningar i produktionen av Teslas nya Modell 3, meddelade bolaget på söndagen att målet om 5000 enheter i veckan nu är nådd. Det positiva beskedet fick aktien att ta ett glädjeskutt. Efter cirka tjugo minuters handel hade den stigit med 5,4 procent till 361,4 dollar.

Totalt uppgår produktionen nu, inklusive Model S och X, till 7 000 bilar i veckan, skriver vd Elon Musk på Twitter.

Alla var dock inte lika imponerade. Fords chef för Europa och Mellanöstern twittrade en syrlig kommentar till Elon Musk om konkurrentens betydligt snabbare produktionstakt.

Under juni steg Tesla-aktien med 20 procent vilket är den bästa månaden på nästan fyra år.

Läs mer: Tesla släpar fortfarande efter med Model 3-produktionen enligt fabriksanställda 

( Finwire / Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer