Annons

Tesla vill ta in 2 miljarder dollar – ska stärka balansräkningen

Foto: Jae C. Hong
Tesla överväger att emittera aktier för omkring 2 miljarder dollar för att stärka balansräkningen. Elon Musk har åtagit sig att teckna för upp till 10 miljoner dollar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teslas vd och storägare Elon Musk har åtagit sig att teckna för upp till 10 miljoner dollar och styrelseledamoten Larry Ellison, mer känd som medgrundare av Oracle, kommer köpa för upp till 1 miljon dollar. Det kan jämföras med deras förmögenheter som uppskattas till omkring 40 respektive 70 miljarder dollar, enligt Forbes.

Aktien backade med närmare 5 procent i förhandeln, men när börsen öppnade vid klockan 15:30 svensk tid handlades Tesla runt nollstrecket.

Kapitalet från emissionen ska användas till att stärka upp balansräkningen ytterligare och för ”generella bolagsändamål”, enligt ett pressmeddelande.

Goldman Sachs och Morgan Stanley leder ”bookrunning-processen”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer