Annons

Teslas försäljning ökar kraftigt i Sverige

Teslas Model X.
Teslas Model X. Foto: Pontus Lundahl/TT
Tesla har endast 0,4 procent av den svenska personbilsmarknaden. Men försäljningen har mer än fördubblats hittills i år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teslas försäljning i Sverige har hittills i år ökat med 124 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar färska siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

Under årets första fem månader nyregistrerades 614 Tesla-bilar jämfört med 274 under samma period förra året.

Teslas elbilsmodeller ligger dock fortfarande långt efter de mest populära miljöbilarna.

Läs mer: Superentreprenör hotar lämna Trump 

I den senaste statistiken, som gäller april månad, hamnar Teslas Model S på 18:e plats efter betydligt mer populära modeller som Toyota Auris, VW Passat och miljödieselmodellen Volvo V40N.

I fjol registrerades drygt 61 000 miljöbilar i Sverige, vilket är något högre än under 2015 och motsvarade 16,5 procent av personbilsmarknaden. Drygt 1100 Tesla-bilar nyregistrerades det året.

Av Linkedin att döma letar Tesla alltjämt efter en person i Sverige som ska leta nya butiks- och servicelokaler åt biltillverkaren.

Läs mer: Tesla expanderar i Sverige – letar nya lokaler

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer