Annons

Teslas leveranser missar målet – aktien rasar i förhandeln

Elon Musk, medgrundare och vd Tesla.
Elon Musk, medgrundare och vd Tesla. Foto: Patrick T. Fallon
Elbilstillverkaren Tesla nådde inte upp till redan lågt ställda förväntningar på antalet levererade bilar i första kvartalet. Enligt bolaget ska problem med distributionen vara att skylla, rapporterar Financial Times. Aktien tappar närmare 7 procent i förhandeln.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De första leveranserna av Model 3 till Europa och Kina som påbörjades under första kvartalet 2019 stötte på patrull till följd av störningar i det internationella distributionssystemet. Det uppger elbilstillverkaren Tesla som anledning till varför bolaget endast levererade 63.000 enheter under kvartalet – ett tapp från 90.700 fordon i fjärde kvartalet 2018. Enligt Factsets sammanställning hade analytikerkåren förväntat sig 76.000 leveranser.

Tesla uppger att bolaget förväntar sig att vinsten kommer att påverkas negativt av de lägre volymerna tillsammans med redan aviserade prissänkningar.

Av pressmeddelandet från Tesla, som släpptes sent på onsdagskvällen efter New York-börsens stängning, framgick även att bolaget med tio dagar kvar av det första kvartalet bara hade levererat hälften av alla planerade leveranser för perioden. En stor del av volymerna förskjuts därför till det andra kvartalet.

Bolaget bekräftar samtidigt tidigare guidning om 360.000 till 400.000 bilar totalt för 2019.

”Vi gör allt vi kan för att leverera bilar globalt så snabbt vi kan och ser fram emot att fortsätta skala leveranserna under året”, uppger bolaget.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer