Annons

Teslas stora överraskning – en ny sportbil

Tesla passade på att släppa sin snabbaste bil någonsin under fredagens uppvisning.
Tesla passade på att släppa sin snabbaste bil någonsin under fredagens uppvisning.
Förutom en ny lastbil och pickup fick Teslas fans ytterligare en överraskning på fredagsmorgonen – en ny sportbil.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På fredagsmorgon visade Elon Musk som väntat upp sin nya ellastbil Semi. Tesla hade även en minilastbil i form av en pickup på scen men det som kom en stund senare till flyghangaren i Hawthorne fick publiken att häpna. 

En helt ny Tesla Roadster.

”Det ska bli den snabbaste produktionsbilen i världen”, sade Elon Musk på scen.

Enligt Elon Musk kan basmodellen av sportbilen komma upp i 100 kilometer i timmen på 1,9 sekunder. Det skulle i så fall bli första gången som en fabriksproducerad bil knäckte 2 sekunder.

Han ville däremot inte bekräfta topphastigheten, men antydde att den var ”över 250 miles per hour”, vilket motsvarar 400 kilometer i timmen. I dag hålls rekordet av Koenigseggs Agera RS på 447 kilometer i timmen.

Den ska även kunna köpas med ett jättebatteri på 200 kilowattimmar — dubbelt så stort som de största batterierna i Teslas nuvarande Model S och X. Det skulle betyda att den färdmässigt skulle kunna ta sig fram och tillbaka till San Francisco från Los Angeles.

De första 1000 bilarna är den så kallade ”founders”-serien och kommer att kosta 250 000 dollar styck, utan påslagen skatt. Det motsvarar närmare 2,1 miljoner kronor. Priset kommer senare att gå ner till 1,7 miljoner kronor.

Läs även: Här är Teslas nya lastbil – och pickup

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer