Annons

Tetra Pak-arvinge investerar i Klarna-utmanare

Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi
Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi Foto: Joey Abrait
Betalbolaget Zaver fyller på kassan igen. Den här gången med 20 miljoner kronor. Med på tåget är Tetra Pak-arvingen Magnus Rausing.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av 2017 lanserade Zaver sin app för trygga transaktioner mellan privatpersoner. Tanken var att användare skulle kunna betala på kredit när de köper en bil, möbler eller andra varor via till exempel Blocket.

Därefter har bolaget dessutom tagit fram en betallösning för företag.

Så sent som i april tog man in 11 miljoner kronor i riskkapital.

Läs mer: Betalutmanaren räds inte Blockets nya giv: ”Bra med lite konkurrens”

Nu fyller Zaver på kassan igen med 20 Mkr från en grupp befintliga ägare, däribland riskkapitalbolagen Inbox Capital och Inventure samt Fredrik Österberg. 

Magnus Rausing deltar också finansieringsrundan. Det skriver Breakit.

Han är son till Jörn Rausing och barnbarnsbarn till Tetra Pak-grundaren Ruben Rausing. Tidigare har han främst investerat i amerikanska bolag genom sin investeringslåda Mahr Projects. 

I en intervju med techsajten Sifted i somras förklarade den medieskygge Magnus Rausing varför valet föll på Zaver - ett svenskt bolag:

”Jag kom i kontakt med Zaver genom Joen Bonnier [som är partner på riskkapitalbolaget Atomico, reds anm.] och när jag satt ned med Amir Marandi [Zavers grundare, reds anmn.] var det svårt att säga nej till honom. Han är en superstjärna. Jag gillade verkligen hans vision och berättelse och jag tror att berättelsen är lika viktig som visionen”, sade han.

Zaver ska använda de nya pengarna för att anställa och vidareutveckla produkten - i syfte att kunna konkurrera med ”dagens befintliga betaljättar”, säger vd:n och medgrundaren Amir Marandi till Breakit.

Zaver har tidigare tagit in omkring 20 miljoner kronor i riskkapital och i ägarlistan finns bland annat Fabian Hielte, ägare bakom Ernström & C:o och tidig investerare i Spotify och Izettle samt Joen Bonnier, partner på Atomico.

Läs även: Han vill slå mynt av företagsaffärer: ”Plattformen är en schweizisk armékniv” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer