Annons

THQ Nordic slår förväntningarna – köper konkurrent

Lars Wingefors är storägare i speljätten THQ Nordic.
Lars Wingefors är storägare i speljätten THQ Nordic. Foto: Jack Mikrut
Lars Wingefors speljätte slår förväntningarna för fjärde kvartalet och meddelar att man har förvärvat två konkurrenter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelbolaget THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 326 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. 

Genomsnittet av sex analytikers estimat låg på 308 miljoner kronor, enligt Bloomberg News.

Nettoomsättningen uppgick till 1.381 miljoner kronor, mot väntade 1.205 miljoner. Operativt ebit blev 194 miljoner kronor, upp från 106 miljoner motsvarande kvartal året innan.

”Vi har beslutat att från och med det här kvartalet redovisa operativt EBIT för att ge en rättvisande bild av den operativa verksamheten. Detta alternativa nyckeltal exkluderar avskrivningar på förvärvsrelaterad goodwill, övervärden av specifika affärsområden och varumärkesrättigheter", skriver THQ.

Läs mer: Spelmiljardären från Värmland går all in 

På onsdagsmorgonen meddelar THQ Nordic även att bolaget köper den Pragbaserade spelutvecklaren Warhorse Studios som ligger bakom spelet Kingdom Come: Deliverance. Köpeskillingen uppgår till motsvarande 33,2 miljoner euro på en kassa- och skuldfri basis.

Warhorses nettoomsättning under 2018 uppgick till cirka 42 miljoner euro med en justerat ebit om cirka 28 miljoner euro.

”Warhorse Studios är en av Europas ledande oberoende studios och jag är stolt att välkomna dem THQ Nordic-gruppen. Kingdom Come: Deliverance, som nu har sålt över 2 miljoner exemplar, har varit en stor succé sedan spelet släpptes för exakt ett år sedan. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med grundarna, som kommer leda studion under stor kreativ frihet samt den kreativa utvecklingen i framtiden”, kommenterar THQ:s vd Lars Wingefors i ett pressmeddelande.

Samtliga immateriella rättigheter till Kingdom Come: Deliverance ingår i förvärvet.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer