Hoppa till innehållet

Tictail säger upp en av åtta medarbetare

Den svenska e-handelsplattformen Tictail säger upp 10 av sina 76 medarbetare. Orsaken är nödvändiga förändringar i laguppställningen, enligt bolagets grundare och vd Carl Waldekrantz.

Tictails vd och grundare Carl Waldekrantz
Tictails vd och grundare Carl WaldekrantzFoto: Oskar Omne

Svenskgrundade Tictail har utvecklat en plattform som låter oberoende återförsäljare sätta upp en e-handel på bara några minuter.

Trots att man i alla fall tidigare haft närmast obefintliga intäkter har Tictail lockat investerarna till sig. I somras tog man in närmare 200 miljoner kronor i riskkapital från namnkunniga investerare som svenska Creandum och engelska Balderton Capital. Investeringen var ett rejält kliv framåt för den unga, svenska e-handelsplattformen, som grundades så sent som 2012 och idag har kontor i både Stockholm och New York.

Det är med ett tungt hjärta som vi nu släpper några Tictail-anställda

I oktober i fjol gick Tictail ut med att över 100.000 butiker nu använde e-handelsplattformen. Samtidigt släppte bolaget en tjänst för direktmeddelanden som ska knyta kunder och återförsäljare närmare varandra.

Under tisdagen nåddes Di Digital av uppgiften att bolaget säger upp tio medarbetare. Bolagets grundare och vd Carl Waldekrantz bekräftar uppsägningarna i ett mejl till Di Digital. Bolaget har tidigare haft 76 medarbetare, heter det. Efter uppsägningarna blir man 66 medarbetare: 25 på kontoret i New York och 41 på kontoret i Stockholm.

Tre av de tio uppges ha avgått frivilligt, enligt en källa till Di Digital.

”I början av 2016 gjorde Tictail ett medvetet val att utöka sitt fokus på konsumenterbjudanden, det vill säga bygga nästa stora sociala shoppingdestination. Vi har en långsiktig syn på vår verksamhet och vi tror på att bygga en stark marknadsplats för att bäst tjäna de märken som använder vår plattform. Vi gör detta genom att erbjuda försäljning och distribution över hela världen”, säger han i ett skriftligt uttalande.

Carl Waldekrantz fortsätter:

”På kort sikt innebär detta att vi har varit tvungna att göra några ändringar i vårt team. Det är med ett tungt hjärta som jag meddelar att vi har släppt några Tictail-anställda som har spelat en viktig roll i att göra Tictail till det framgångsrika företag det är idag. Vi önskar dem väl och gör vårt bästa för att övergången ska fungera så smidigt som möjligt.”

Tictails kanske främsta konkurrent är det amerikanska, börsnoterade Etsy, även det en plattform för e-handlare med fokus på små och oberoende återförsäljare. Etsy har tappat drygt 60 procent av sitt börsvärde det senaste året.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera