Annons

Tidals storägare Jay-Z återvänder till Spotify

Jay-Z köpte musiktjänsten Tidal 2015.
Jay-Z köpte musiktjänsten Tidal 2015. Foto: Evan Agostini
Rapparen Jay-Z, som äger streamingtjänsten Tidal, gör återigen sina låtar tillgängliga på Spotify. Strategin med att låsa in sin musik på den egna musiktjänsten ser därmed ut att lida mot sitt slut.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under onsdagen, den 4 december, fyller Jay-Z 50 år. I samband med firandet gör artisten och affärsmannen återigen hela sin musikkatalog tillgänglig på Spotify, rapporterar The Verge

Jay-Z är storägare i Spotifyrivalen Tidal, ett bolag som grundades i Sverige och Norge av det lilla börsbolaget Aspiro. När Jay-Z köpte Tidal 2015 var tanken att erbjuda delägarskap till en rad stora artister som i sin tur streamade sin musik exklusivt på Spotify.

Bland annat har Jay-Z, hans fru Beyoncé, Rihanna och Kanye West erbjudit exklusivt material till Tidals lyssnare.

Läs mer: Tidal utreds för fusk med lyssnardata

För två år sedan tog Jay-Z drog tillbaka sin musik från Spotify på egen begäran. Han gjorde det samma med Apple Music vid tidpunkten men lät inte vänta alltför länge med att återvända.

Nu är Jay-Z alltså tillbaka med full kraft på Spotify. 

Spotify tog emot nyheten genom att skriva: ”Happy birthday, Hov Welcome back to Spotify” på Twitter.

Länk till twitter

Finwire / Di Digital

Läs mer: Skuldkaos för Spotify-utmanaren – bränt en miljard 

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer