Annons

Tidigare Ratos-chefen tar över styrelseklubban i Babyshop

Näringslivsprofilen Susanna Campbell tar plats i e-handelsbolagets styrelse.
Näringslivsprofilen Susanna Campbell tar plats i e-handelsbolagets styrelse. Foto: AMANDA LINDGREN, Amanda Lindgren (Di)
E-handlaren Babyshop får en ny styrelseordförande i form av den tidigare Ratos-vd:n Susanna Campbell. Hon går dessutom in som delägare i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Babyshop har vuxit till en av Europas största e-handlare inom barnmode och i samband med en nyemission under 2017 sprängde bolagets värdering miljardvallen. 

Nu har bolaget gjort en namnstark rekrytering till sin styrelse. Susanna Campbell, tidigare vd på det börsnoterade investmentbolaget Ratos, tar nämligen över ordförandeklubban i Babyshop.

”Jag tycker att Babyshop har en otroligt imponerande resa bakom sig, där man tagit en stark marknadsposition och växt snabbt både organiskt och genom förvärv”, säger Susanna Campbell till Di Digital.

Läs mer: Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag 

Babyshop grundades 2006 av Marcus Tagesson och Linn Tagesson och säljer kläder och andra produkter för barn via nätet. Alltsedan dess har deras affärer gått särskilt starkt i Norden och Storbritannien, men på senare år har även USA och Asien blivit snabbväxande marknader för bolagets del. I fjol förvärvade man dessutom konkurrenten Lekmer för 90 miljoner kronor från Qliro.

Susanna Campbell kom i kontakt med bolaget genom Verdane Capital, som är största ägare i Babyshop, berättar hon. Framåt vill hon fortsätta leda bolaget på redan inslagen väg.

”Tillväxt kommer fortsatt att tydligt vara på agendan. Det är A och O. Med tiden ska vi också öka lönsamheten”, säger Susanna Campbell.

Sommaren 2017 omsatte Babyshop mellan 1,2 och 1,3 miljarder kronor över en rullande tolvmånadersperiod. Bolaget gick då också med vinst, även om det exakta rörelseresultatet inte avslöjades.

Läs mer: Miljardbolaget Babyshop varslar hälften av Lekmers personal 

Medgrundaren och vd:n Marcus Tagesson är mycket nöjd över att ha fått in Susanna Campbell i styrelsen.

”Hon kommer bidra mycket med sin långa erfarenhet kring att bygga framgångsrika och snabbväxande bolag. Med henne ombord kommer vi kunna fortsätta att stärka vår marknadsledande position både i Sverige och internationellt, genom stark organisk tillväxt såväl som förvärv”, säger Marcus Tagesson till Di Digital.

Susanna Campbell var vd för Ratos mellan 2012 och 2016, innan hon fick lämna posten på styrelsens initiativ efter en negativ utveckling bland portföljbolagen. Numera är hon bland annat styrelseledamot i börsnoterade Telia och Indutrade, respektive ordförande i investeringskommittén hos Klarna-grundaren Niklas Adalberths välgörande stiftelse Norrsken.

I samband med att hon nu drygar ut sina uppdrag med ordförandeposten i Babyshop väljer Susanna Campbell att även investera privat i bolaget. Detta har skett genom en nyemission i e-handelsbolaget under våren 2018 där hon var enda deltagare. 

Men hur mycket pengar det handlar om vill Susanna Campell inte berätta.

”Babyshop har ju växt sig stora, så det handlar om en väldigt liten ägarandel. Men det var viktigt för mig att gå in som delägare, det skapar incitament för värdeutveckling och fungerar som en drivkraft för personer i ledande roller”, säger hon.

Bolaget med den unga målgruppen har blivit något av en favorit bland svenska näringslivsprofiler, vid sidan av storägaren Verdane Capital. I ägarlistan finns till exempel Industrial Development Partners med de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson och Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel.

Läs mer: Babyshops medgrundare Marcus Tagesson hyllar avgift på Kina-shopping: ”Ska inte vara någon gräddfil” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer