Annons

Tidigare TV4-chef går till Paradox Interactive

Cecilia Beck-Friis går med i Paradox Interactives styrelse.
Cecilia Beck-Friis går med i Paradox Interactives styrelse.
Cecilia Beck-Friis blir ny styrelseledamot i spelbolaget Paradox Interactive. Hon var tidigare vice-vd på TV4 och var med och lade grunden för tv-bolagets digitala strategi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter flera år i mediebranschen går Cecilia Beck-Friis in som styrelseledamot i den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive.

”Jag tycker att spelbranschen är väldigt intressant. Jag har fått ett väldigt bra intryck av just Paradox Interactive och de planer företaget har”, säger Cecilia Beck-Friis.

Rekryteringen skedde på ett aningen oortodoxt vis. Genom att be fansen engagera sig i frågan på plattformarna Twitch och Reddit ville spelbolaget visa att det tog kundernas åsikter på allvar.

Hur Twitch- och Reddit-användarnas åsikter påverkade valet av just Cecilia Beck-Friis är oklart. Däremot har hon den kompetens som efterfrågades till bolaget, enligt Paradox. 

”De senaste åren har jag arbetat mycket med digital affärsutveckling och tidigare med förlags- och licensverksamhet på TV4. Det är en bra kombination som jag hoppas kunna bidra med”, säger Cecilia Beck-Friis.

Cecilia Beck-Friis lämnade sin tjänst som vice vd på TV4 i slutet av 2015. Förutom uppdraget för Paradox Interactive sitter hon även i styrelsen för teknikbolaget Net insight. 

Övriga namn i Paradox Interactives styrelse är styrelseordföranden Håkan Sjunnesson, vd:n Fredrik Wester, Ebba Ljungerud, Lars Klingstedt och Peter Lindell. 

Läs även: Efter megasuccén - Paradox slår alla rekord

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies