Annons

Tiktok ska bli amerikanskt bolag

President Donald Trump, Tiktok-appen och Oracles ordförande Larry Ellison.
President Donald Trump, Tiktok-appen och Oracles ordförande Larry Ellison.
Bytedance kommer placera Tiktoks globala verksamhet i ett nytt bolag med huvudkontor i USA, där Oracle kommer att ta en minoritetspost. Det rapporterar Financial Times som tagit del av planerna som har presenterats för amerikanska myndigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För att blidka Trumpregimen tänker Bytedance lägga den populära sång- och dansappen Tiktok i ett amerikanskt bolag. Planen enligt Financial Times är att lägga huvudkontoret i USA med Bytedance som majoritetsägare och Oracle med en mindre andel.  

Bland övriga investerare kommer eventuellt Walmart ingå med en minoritetsandel. Financial Times uppger vidare att detaljerna i upplägget kan komma att ändras. Det hela måste dessutom godkännas av USA. En del pekar på att Oracle har en fördel då bolagets ordförande Larry Ellison och vd Safra Catz öppet har stöttat USA:s president Donald Trump.

Donald Trump har satt en deadline till den 20 september för en försäljning av Tiktoks amerikanska verksamhet. Detta för att separera bolaget från sin kinesiska ägare. Planen är att lägga appen bakom en brandvägg för att hindra överföring av data till Kina. 

Tiktok har ungefär 2 miljarder användare globalt, varav 100 miljoner månatliga följare i USA. Tidigare i år förbjöds Tiktok i Indien tidigare i år där appen då hade 270 miljoner användare. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer