Hoppa till innehållet

Tiktok ska bli amerikanskt bolag

Bytedance kommer placera Tiktoks globala verksamhet i ett nytt bolag med huvudkontor i USA, där Oracle kommer att ta en minoritetspost. Det rapporterar Financial Times som tagit del av planerna som har presenterats för amerikanska myndigheter.

President Donald Trump, Tiktok-appen och Oracles ordförande Larry Ellison.
President Donald Trump, Tiktok-appen och Oracles ordförande Larry Ellison.

För att blidka Trumpregimen tänker Bytedance lägga den populära sång- och dansappen Tiktok i ett amerikanskt bolag. Planen enligt Financial Times är att lägga huvudkontoret i USA med Bytedance som majoritetsägare och Oracle med en mindre andel.  

Bland övriga investerare kommer eventuellt Walmart ingå med en minoritetsandel. Financial Times uppger vidare att detaljerna i upplägget kan komma att ändras. Det hela måste dessutom godkännas av USA. En del pekar på att Oracle har en fördel då bolagets ordförande Larry Ellison och vd Safra Catz öppet har stöttat USA:s president Donald Trump.

Donald Trump har satt en deadline till den 20 september för en försäljning av Tiktoks amerikanska verksamhet. Detta för att separera bolaget från sin kinesiska ägare. Planen är att lägga appen bakom en brandvägg för att hindra överföring av data till Kina. 

Tiktok har ungefär 2 miljarder användare globalt, varav 100 miljoner månatliga följare i USA. Tidigare i år förbjöds Tiktok i Indien tidigare i år där appen då hade 270 miljoner användare. 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera