Annons

Tiktok tillbakavisar anklagelser om censur och spionage

Zhang Yiming har grundat Bytedance.
Zhang Yiming har grundat Bytedance. Foto: TT / Kollage.
Den populära appen Tiktok, som ägs av kinesiska Bytedance, dementerar att det censurerar innehåll för att tilltala regeringen i Peking, rapporterar Nikkei Asian Review.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi har aldrig tillfrågats av den kinesiska regeringen att ta bort något innehåll och vi skulle inte heller göra det om vi blev tillfrågade. Punkt”, sade bolaget i ett uttalande.

Tiktoks uttalande kommer sedan amerikanska kongressledamöter begärt en utredning av appen för att se om den utgör ett nationellt säkerhetshot.

”Med över 110 miljoner nedladdningar bara i USA är Tiktok en potentiell underrättelsetjänst som vi inte kan ignorera” sade demokraten Charles Schumer och republikanen Tom Cotton i ett brev.

Läs mer: Amerikansk politiker kräver att succéappen Tiktok ska granskas 

Duon har mest frågor att ställa kring Tiktoks datainsamling, vilken inkluderar lokalisering av personer. Tiktok har tidigare sagt att all data lagras i USA, vilket borde stilla oron.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer