Annons

Tillsatt som Ubers nya vd – efter tips från Daniel Ek

Daniel Ek lade in ett gott ord om Ubers nya vd Dara Khosrowshahi.
Daniel Ek lade in ett gott ord om Ubers nya vd Dara Khosrowshahi. Foto: Kollage.
Spotifys Daniel Ek ett finger med i leken när Ubers nya vd Dara Khosrowshahi valdes av styrelsen. Nu uppger den nytillträde vd:n att en börsnotering för Uber kan väntas inom tre år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber brukar omnämnas som världens största startup med ett bolagsvärde om cirka 550 miljarder kronor i dagens växelkurs. Det kan jämföras med Sveriges Spotify, som värderas till cirka 130 miljarder kronor. 

Med det sagt är det inte så att Spotifys vd och medgrundare Daniel Ek inte har allas uppmärksamhet när han har något att säga. Och tydligen hade han något att säga om den nytillträdde vd:n för Uber. 

Läs även: Här är 5 problem Ubers nya vd måste lösa

Enligt en tweet av en reporter på Yahoo Finance ska Daniel Ek varit den som rekommenderat Dara Khosrowshahi för Ubers styrelse:

Informationen kommer från Dara Khosrowshahis första möte med anställda som någon spelat in och läckt till Yahoo Finance. Uber-vd:ns ska där ha sagt att han hade varit i kontakt med Daniel Ek inför jobberbjudandet.

”Daniel Ek tittar på mig och säger: Dara, vill du vara glad? Eller vill du förändra världen? Så nästa dag ringde jag tillbaka till head-huntern.”

Tweeten plockades sedan upp av en av Spotifys investerare, Shakil Khan. Hans tweet gillades av Daniel Ek:

Om det var en bra rekommendation eller inte återstår att se. Men under ett av de första mötena med anställda under onsdagen uppgav Dara Khosrowshahi att Uber planerade för en börsnotering tidigast om 18 månader och senast om 36 månader. 

Det skulle betyda att Uber ska börsnoteras 2019 eller 2020.

Benchmark Capital, en av Ubers storägare, har enligt New York Times tidigare uppmanat Uber att överväga börsen som alternativ, något som den förre vd:n Travis Kalanick var mer skeptisk till.

Läs även: ”Varför nöjer sig Spotify med att kränga andras musik?” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer