Annons

TIN och Swedbank Robur investerar i norskt mjukvarubolag på väg mot börsen

Erik Sprinchorn och Carl Armfelt, förvaltare på Tin Fonder
Erik Sprinchorn och Carl Armfelt, förvaltare på Tin Fonder Foto: Hampus Andersson
Norska mjukvarubolaget Mercell har slutfört den placering som aviserades i onsdags. Totalt säljs 126 miljoner aktier för kursen 6,75 norska kronor. Bolaget får in 450 miljoner norska kronor genom att sälja 66,7 miljoner nya aktier medan befintliga ägare säljer 59,3 miljoner aktier.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Intresset beskrivs ha varit väldigt starkt och erbjudandet blev övertecknat mer än tio gånger, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mercell, som erbjuder en plattform för anbud och offentlig upphandling, har ansökt om notering på Merkur Market på Oslobörsen och första handelsdag beräknas bli den 9 juli.

Ankarinvesterare är bland annat Swedbank Robur Fonder och Tin Fonder som tilldelats aktier för 100 miljoner respektive 60 miljoner norska kronor. Luxor Capital Group köper för 200 miljoner medan DNB Asset Management förvärvar aktier för 140 miljoner.

Tin Fonder leds av de framgångsrika förvaltarna Carl Armfelt och Eric Sprinchorn med tidigare bakgrund på Swedbank Robur Ny Teknik.

Läs mer: TIN Fonders grundare: Så klarade vi coronakrisen – pekar ut guldkornen i portföljen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer