Annons

Tiptapp fyller på kassan och förbereder utlandsexpansion

Tiptapps medgrundare och vd Tim Bjelkstam, samt affärsängeln Sophia Bendz.
Tiptapps medgrundare och vd Tim Bjelkstam, samt affärsängeln Sophia Bendz. Foto: Pontus Orre och Patrik Olsson.
Tiptapp tar in 26 miljoner kronor från bland andra Spotify-profilen Sophia Bendz. Nu vill bolaget lansera utomlands.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tiptapp, som är en plattform där privatpersoner tar betalt för att bortföra hushållsavfall, planerar att under 2019 att lansera sin tjänst i fler länder. Under hösten har Tiptapp exempelvis bedrivit tester i London.

Bolaget har nyligen fyllt på sin kassa med ytterligare 26 miljoner kronor. Ny i ägarlistan är Atomico-partnern Sophia Bendz. Även befintliga ägare som Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander deltar i nyemissionen.

Numera kan appens användare till exempel göra upp om leveranser av köp på marknadsplatser som Blocket, säger vd:n Tim Bjelkstam.

”Våra användare hittade snabbt vägar att lösa andra logistiska utmaningar som hemkörning av ett Blocket-fynd. Så det har vi byggt in stöd för i appen nu”, säger han i ett uttalande.

Under hösten fann Stockholms stad att Tiptapp stred mot stadens avfallsmonopol, ett beslut som numera är överklagat.

”Alla bolag som driver verklig förändring ställs inför liknande frågor. Tiptapp fyller en viktig funktion och det inser även beslutsfattarna, som välkomnar en prövning av kommunens lagtolkning”, säger Tim Bjelkstam.

Läs mer: Stockholms stad förbjuder Tiptapp – men appen lever vidare 

Fotnot: Tiptapp har meddelat att fel pressmeddelande gick ut på torsdagen, där för stor vikt fästes vid en bredare lansering i London tidigt 2019. Artikeln har sedan dess justerats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer