Annons

Tobiis medgrundare till Industrifonden

Mårten Skogö blir chief technologist på Industrifonden.
Mårten Skogö blir chief technologist på Industrifonden.
Tobiis medgrundare Mårten Skogö rekryteras till Industrifonden där han får titeln chief technologist. Han föreslås samtidigt som ny ledamot i Tobiis styrelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Industrifonden stärker upp sitt investeringsteam med Mårten Skogö i rollen som chief technologist. Mårten är medgrundare till ögonsensorbolaget Tobii, men lämnar nu sin operativa roll som forskningschef. Han föreslås samtidigt som ny ledamot i Tobiis styrelse.

”Vi är väldigt glada att välkomna Mårten till teamet. Hur man integrerar sensorer i smarta enheter tillsammans med kommunikation och intelligens för att bygga självständiga system är ett kärnområde för oss - och där är Mårtens erfarenhet och djupa kunskap ovärderlig. Redan idag ser vi att smarta enheter har en helt central roll inom industri och till exempel medicinsk teknik och hälsa”, säger David Sonnek, vd på Industrifonden.

Mårten Skogö var med och grundade Tobii 2001. Innan dess var han med och startade Jenser Technology, en avknoppning från forskningsverksamheten på KTH i Stockholm. Bolaget tog fram en ny metod för att mäta och styra tvättmedelskoncentration vid industriella rengöringsprocesser. 

”Mina år på Tobii har varit väldigt intensiva, lärorika och extremt roliga. Tobii har gjort en fantastisk resa fram till idag, och trots det är eyetracking-teknologin fortfarande bara i sin linda när det kommer till bredare tillämpningar. När jag nu lämnar min operativa roll så ser jag verkligen fram emot att få fortsätta vara en del av Tobiis resa genom styrelsearbetet”, säger Mårten Skogö.

Han betonar att Industrifonden, som är en statligt grundad stiftelse, har som syfte att stärka svensk industri.

”Industrifonden har förutsättningarna att jobba långsiktigt med innovationer hela vägen från forskningsstadiet till globala bolag, vilket är precis den resa vi gjort med Tobii. Det ska bli väldigt kul att få bidra med mina erfarenheter som entreprenör till både Industrifondens team och portföljbolagen”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer