Hoppa till innehållet

Tog fram spelet på fritiden - har sålt för 16 miljoner

Streckgubbespelet var spelstudions helg- och kvällsprojekt. Nu har “Stick Fight: The Game” köpts nästan en halv miljon gånger på Steam.

Utvecklarna av Stickfight: Karl Flodin, Philip Westre, Wilhelm Nylund och Pontus Ullbors
Utvecklarna av Stickfight: Karl Flodin, Philip Westre, Wilhelm Nylund och Pontus Ullbors

De kom tidigt på Youtube och andra delar av nätet: animerade filmer där streckgubbar slåss mot varandra i fantasifulla fajter. I slutet av september i år släppte Landfall Games (NTL) “Stick Fight: The Game” där man styr just en streckgubbe i slagsmål mot antingen främlingar online eller vänner framför samma dator.

Sedan spelet släpptes på spelplattformen och butiken Steam har “Stick Fight” sålts nästan en halv miljon gånger för sammanlagt två miljoner dollar, motsvarande ungefär 16 miljoner kronor.

“Det var långt över förväntan. Det blev en extrapresent och vi tycker att det är sjukt kul att vi har gjort ett spel som andra också tycker är bra”, säger Petter Henriksson på Landfall Games.

De har tidigare gjort spelet “Clustertruck” där man navigerar en person genom hinderbanor ovanpå långtradare.

Läs mer: Miljonerna regnar över indiestudions nya spel

Landfall Games grundades av Wilhelm Nylund och hette då Wilnyls Game Company innan namnbytet. "Stick Fight" togs fram av fyra utvecklare på spelstudion på kvällar och helger. De jobbade främst på huvudprojektet "Totally Accurate Battle Simulator" under dagarna men fortsatte med “Stick Fight” på fritiden i tre månader, eftersom de gillade spelidén själva. Men spelstudion trodde inte att hobbyprojektet skulle sälja så bra.

“Vi trodde inte att folk var så taggade som de faktiskt var. Vi sa att vi borde göra 100 000 sales på ett år”, säger Petter Henriksson.

“Clustertruck” släpptes i september förra hösten och köptes flest gånger under de tre första dagarna, sedan svalnade det av. Enligt Petter Henriksson har "Stick Fight" däremot växt långsamt varje dag. Spelet har även fler än 2700 recensioner på Steam efter drygt en månad, att jämföra med “Clustertruck” som har samlat på sig 2900 recensioner på över ett år.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera