Annons

Tom Xiong: ”Det är mer vilda västern i Kina”

Serieentreprenören och Kina-experten Tom Xiong fick tv.nu:s omsättning att tiofaldigas på fem år. Numera driver han träningsappen Move Shanghai i Kina.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tom Xiong kom till Umeå från Kina när han var sex år gammal. Drivet att vara där innovationen är som störst tog honom tillbaka till sitt födelseland 2012 då han bosatte sig i Shanghai. 

”Det är så sjukt det som händer i det här landet. Efter någon månad inser man att man måste vara på med den resan”, säger Tom Xiong.

Från Shanghai driver han startupbolaget Move Shanghai, som mest kan liknas vid ett kinesiskt Fitness Collection (NTL). Förutom innovationen som genomsyrar techbolagen i Kina så är även konkurrensen tuffare. 

”Det är lite mer vilda västern. Någon kan komma in på ditt kontor när du är borta och ge all personal dubbla lönen om de lämnar direkt”, säger han.

I avsnittet av Startup Stories som spelades in på Di Digitals event Techsöndag i Almedalen berättar han om hur det skiljer sig att driva ett bolag i Kina i jämförelse med i Sverige.

Tom Xiong gör även Digitalpoddens systerpodd Den Digitala Draken och kommer att sommarprata i Sveriges Radio den 24 juli. 

Intervjun spelades in på scen i Visby under Almedalsveckan.

Lyssna på avsnittet här:

https://embed.acast.com/startupstories/tomxiong-jagvilletestaenstorremarknad-

Du hittar även Startup Stories på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Startup Stories? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Recensera podden här eller kontakta oss på Twitter, Facebook eller via mejl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies