Annons

Toppchefer tvingas bort från Uber

Dara Khosrowshahi har tagit av sig silkesvantarna.
Dara Khosrowshahi har tagit av sig silkesvantarna. Foto: Richard Drew
Två toppchefer petas från sina poster på taxiapptjänsten Uber efter bolagets svajiga börsnotering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I ett mejl till de anställda på fredagen skriver vd Dara Khosrowshahi att den operativa chefen Barney Harford och marknadschefen Rebecca Messina får lämna sina jobb.

Den operative chefen Barney Harford har varit kritiserad för sin bryska ledarstil och utreddes i fjol internt för att ha fällt rasistiska kommentarer. Utredningen fann dock inga bevis för diskriminering.

Uber har dock gett Barney Harford en mer tillbakadragen roll i spåren av anklagelserna. Men det är han som i kulisserna har lett bolagets verksamhet.

Men nu har vd Dara Khosrowshahi gjort en översyn som slutar med att den operativa chefen får lämna. Dara Khosrowshahi kommer själv ta en mer aktiv roll i bolaget dagliga verksamhet efter att de två senaste ägnat mycket tid att börsnoteringen av bolaget.

Uber noterades i början av maj till introduktionskursen 45 dollar per aktie. Sedan dess har bolaget haft svårt att övertyga investerarna och på fredagen stängde aktien på 43,30 dollar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer