Annons

Träningskläder för ryttare i topp – här är de 100 e-handlarna som växer snabbast

E-handeln med träningskläder för ryttare och skogs- och trädgårdsmaskiner har vuxit mest.
E-handeln med träningskläder för ryttare och skogs- och trädgårdsmaskiner har vuxit mest. Foto: TT
Nischade e-handelsföretag tar täten i tillväxttoppen. Det visar Svea Ekonomis kartläggning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För fjärde året i rad har Svea Ekonomi kartlagt e-handeln och tagit fram de 100 e-handelsföretagen som växer snabbast. 

Listan toppas av Uppsala-företaget Maya Delorez som säljer träningskläder anpassade för ryttare. Mellan 2018 och 2019 hade företaget en tillväxt på 869 procent. 

På andra plats finns företaget Maskinklippet som säljer skogs- och trädgårdsprodukter och på tredje plats finns poster- och ramföretaget Posterstore. Båda företagen har en tillväxt på över 400 procent.

”Kartläggningen och topplistan innehåller en mängd olika branscher. Vi har länge talat om en trend inom e-handel rörande nischbutiker – och det är spännande att se att flera av de tio snabbast växande e-butikerna i år hör till den kategorin”, säger Emma Lindgren, expert på digital konsumtion på Svea Ekonomi, i ett pressmeddelande.

Data till kartläggningen har tagits fram med hjälp av sajten Allabolag.se och de företag som toppar listan har den högsta procentuella omsättningsökningen från 2018 till 2019. Alla företag på listan hade en omsättning på över 1 Mkr 2018. 

Det första företaget som har en omsättning på mer än 100 Mkr hittas först på plats 49 och det är hemelektronikjätten Media Markt som visar en tillväxt på 97 procent. 

Kartläggningen visar att de flesta bolag som finns med på listan finns i Stockholm, vart fjärde företag har länet som sin bas. Därefter kommer Skåne som har näst flest företag på listan.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer