Annons

Transfer Galaxy fyller på kassan och siktar på Europa

Yosef Mohamed, vd för Transfer Galaxy, och Khalid Qassim, ordförande. Foto: Amanda Lindgren.
Yosef Mohamed, vd för Transfer Galaxy, och Khalid Qassim, ordförande. Foto: Amanda Lindgren.
Vivallas ”Swish för utlandsbetalningar” har tagit in 4,5 miljoner kronor från Backing Minds och fått ett tillstånd av Finansinspektionen som öppnar upp för en expansion i Europa. ”Vi ser att behovet av vår tjänst inte bara finns i Sverige”, säger Transfer Galaxys medgrundare Yosef Mohamed.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I Vivalla i Örebro har entreprenörerna och barndomsvännerna Khalid Qassim och Yosef Mohamed byggt upp bolaget Transfer Galaxy (NTL), som kan liknas vid ett ”Swish för utlandsbetalningar”.

Målet är att låta kunderna skicka pengar mellan länder snabbare och för lägre avgifter än hos betalningsjättar som exempelvis Western Union.

Vi ser att behovet av vår tjänst inte bara finns i Sverige

Sedan tidigare är det känt att bolaget har tagit in omkring två miljoner kronor från bland annat riskkapitalbolaget Backing Minds (NTL), som leds av techprofilerna Sara Wimmercranz (NTL) och Susanne Najafi (NTL) samt backas upp finansiellt av bland annat H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Läs även: Ska bli ett “Swish för utlandsbetalningar”

Nu kan Di Digital berätta att Transfer Galaxy har fått påfyllning i kassan. Dokument som kommit in till Bolagsverket visar att bolaget tagit in drygt 4,5 miljoner kronor. I och med investeringen värderades Transfer Galaxy till 42 miljoner kronor.

Medgrundaren och vd:n Yosef Mohamed (NTL) bekräftar investeringen för Di Digital och säger att den skedde i höstas:

”Pengarna kommer från vår befintliga investerare Backing Minds, som vi ser som en långsiktig partner för Transfer Galaxy. Det är en brygginvestering och vi planerar en större runda under 2017”, säger han.

Pengarna har använts till att stärka upp truppen, bland annat genom att anställa en CFO, och dessutom för att söka ett tillstånd från Finansinspektionen för att bli ett betalningsinstitut.

Det beviljades den 15 maj i år vilket gör att bolaget nu tar sikte på Europa.

”Det förra tillståndet som betaltjänstleverantör begränsade oss till Sverige. Men nu när vi blivit ett ett betalinstitut öppnar det upp för oss att expandera i Europa. Vi ser att behovet av vår tjänst inte bara finns i Sverige”, säger Yosef Mohamed.

”Expansionen innebär att en person i till exempel Tyskland skulle kunna skicka pengar via vår plattform till stora delar av Afrika och Asien.”

Transfer Galaxys mål för transaktionsvolymen under 2017 ligger på ”några hundra miljoner”, enligt medgrundaren. 

”Vi ligger i linje med den uppskattade budgeten och har faktiskt överträffat den sedan i januari.”

Läs även: Backing Minds gör ny investering: ”En perfekt e-handelsprodukt”

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer