Annons

Transfer Galaxy skickar pengar digitalt från 25 länder – omsättningen rusar

Från vänster: Transfer Galaxys ordförande Khalid Qassim och vd:n Yosef Mohamed.
Från vänster: Transfer Galaxys ordförande Khalid Qassim och vd:n Yosef Mohamed. Foto: Jesper Frisk
Nu har det mobila betalbolaget Transfer Galaxy börjat tjäna pengar på sin internationella betaltjänst. Omsättningen steg från knappa miljonen till 7,7 miljoner kronor i fjol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Örebrobolaget Transfer Galaxy grundades 2014 och har hittills hjälpt kunder att överföra mer än 200 miljoner kronor till utlandet via mobil eller dator. Tjänsten går att betrakta som en digital utmanare till aktörer som Western Union.

Tjänsten har blivit särskilt populär bland personer som vill skicka hem pengar till släktingar i andra länder, men hittills har grundarna Khalid Qassim, Yosef Mohamed och Ali Mohamed haft nogräknade intäkter.

Under 2017 växlade Transfer Galaxy dock upp och ökade omsättningen till 7,7 Mkr, enligt ett färskt bokslut som Di Digital tagit del av. Intäkterna växte därmed betydligt från 0,8 Mkr året innan.

Läs mer: Barndomsvännerna vill göra utlandsbetalningar billigare  

Bolagets tjänst har beskrivits som ett "Swish för utlandsbetalningar" och till skillnad från andra betalbolag säger sig Transfer Galaxy rikta sig till de som saknar tillgång till en traditionell bank och i stället använder mobilen för att spara pengar och genomföra betalningar.

Under 2017 växte Transfer Galaxys förluster till 3,6 Mkr, jämfört med 1,4 Mkr året innan. Av årsredovisningen framgår inte exakt varför kostnaderna har ökat, men Transfer Galaxy gick från en till fyra anställda under det senaste året.

Bland delägarna finns riskkapitalbolaget Backing Minds, med investerare som H&M:s vd Karl-Johan Persson och Kinneviks storägare Cristina Stenbeck, samt Alfvén & Didriksson. 

Tidigare i våras fyllde bolagets befintliga ägare på kassan med 30 Mkr. Planen är att använda pengarna för att fortsätta expandera tjänsten internationellt, heter det. Vid årsskiftet fanns tjänsten tillgänglig för avsändare i 25 olika länder världen över.

Di Digital har sökt Transfer Galaxy för en kommentar.

Läs mer: ”Jag och pappa skickar pengar till en föräldralös släkting varje månad” 

Läs mer: Guldregn över deras ”Swish för utlandsbetalningar” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer