Annons

Tre kineser klättrar snabbast på rikemanslistan – men Elon Musk toppar ligan

Elon Musk och Ma ”Pony” Huateng.
Elon Musk och Ma ”Pony” Huateng. Foto: Susan Walsh, Xaume Olleros
Teslagrundaren Elon Musk är inte bara rikast i världen utan den person som har ökat sin förmögenhet mest hittills i år. Efter honom på topplistan kommer tre kineser, bland andra Tencents medgrundare Ma ”Pony” Huateng.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elon Musk är fortfarande ohotad etta bland världens rikaste enligt Bloomberg med en förmögenhet på 200 miljarder dollar, motsvarande cirka 1666 miljarder kronor. Efter honom kommer Amazons grundare Jeff Bezos med 194 miljarder dollar.

Skannar man listan över världens rikaste domineras den av techjättar och mest amerikaner. Först på plats nummer sju kommer kinesen Zhong Shanshan, ordförande till dryckesföretaget Nongfu Spring.

Men tittar man istället på vilka som har ökat sina förmögenheter mest hittills i år så börjar det dyka upp ett antal kineser. Elon Musk har blivit 30 miljarder dollar rikare under 2021. Efter honom kommer Su Hua, medgrundare till videodelningsappen Kuaishou, med 17,3 miljarder dollar, Ma ”Pony” Huateng, medgrundare till teknikjätten Tencent, med 17 miljarder dollar och  Zhong Shanshan med 16,1 miljarder dollar.

Läs mer: Kinesiska teknikjätten gör 133 miljarder i vinst: ”Corona har ingen betydande påverkan”

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer