Annons

17-åring gripen – tre misstänkta för stor cyberattack i USA 

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
En 17-åring har gripits i Tampa, Florida i USA, anklagad för att ligga bakom cyberattacken mot Twitter den 15 juli då flera kända amerikaners konton hackades. Enligt det amerikanska justitiedepartementet har åtal också väckts mot ytterligare två personer, en man i Storbritannien och en man i Orlando, Florida.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Männen misstänks ha tagit kontroll över ett flertal Twitterkonton tillhörande bland andra Bill Gates, Barack Obama och Joe Biden, för att skicka tweetar som uppmanade människor att skicka bitcoin till ett konto, som enligt amerikansk polis tillhörde den gripne 17-åringen.

Männen misstänks nu för över 30 brott, inklusive bedrägeri, identitetsstöld och dataintrång. Distriktsåklagaren i Hillsborough county där Tampa ligger, Andrew Warren, beskriver i en direktsänd presskonferens att flera myndigheter, inklusive FBI, varit inblandade i utredningen.

Den gripne 17-åringen kommer att åtalas i Florida, där minderåriga kan åtalas på samma sätt som vuxna i fall som rör finansiella bedrägerier.

”Att bedra människor på deras surt förvärvade pengar är alltid fel. Oavsett om du utnyttjar någon direkt eller via internet, om du försöker stjäla deras kontanter eller deras kryptovaluta. Det är bedrägeri, det är olagligt, och du kommer inte undan med det”, säger Andrew Warren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer