Annons

Trots coronakarantän – Slack rasade nära 20 procent

Bland annat Google har uppmanat anställda att jobba hemifrån.
Bland annat Google har uppmanat anställda att jobba hemifrån. Foto: TT
Allt fler arbetsplatser ber sina anställda att arbeta hemifrån för att minska coronavirusets spridning. Trots det rasar meddelandetjänsten Slacks aktie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Slack, som ligger bakom en populär meddelandetjänst, redovisar en omsättning och ett resultat som var bättre än väntat under fjärde kvartalet. Guidningen för det första kvartalet var däremot svag och aktien rasade med nära 20 procent i efterhandeln. I ordinarie handel föll aktien 9,7 procent.

Omsättningen steg 49,1 procent till 181,9 miljoner dollar (122). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 174.

Justerat resultat per aktie blev -0,04 dollar (-0,23), vilket är bättre än analytikerkonsensus som låg på -0,06.

För det första kvartalet spår Slack att intäkterna blir mellan 185 och 188 miljoner dollar. 

Bolaget uppgav att virusutbrottet är en riskfaktor och påverkar verksamheten. Under telefonkonferensen uppgav finanschefen Allen Shim att Slack ser en ökad efterfrågan från företag som har anställda som arbetar hemifrån, men att guidningen är konservativt satt på grund av osäkerheten kring hur coronaviruset påverkar framöver.

Spotify, Blocket och Paradox Interactive hör till de svenska bolag som nu uppmanat sina anställda att jobba hemifrån. 

Läs mer: Fler svenska techbolag skickar hem personalen 

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer