Annons

Truecaller köper indiskt betalbolag

Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.
Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Foto: Hampus Andersson
Den svenska kommunikationsappen Truecaller vill ta ännu större andelar av betalmarknaden i Indien. Nu förvärvar man fintechstartupen Chillr och fördubblar sin personalstyrka i landet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Truecaller (NTL) köper det indiska fintechbolaget Chillr. De flesta av Truecallers användare finns i just Indien, där tjänsten är populär för att identifiera spam-samtal och oönskade sms. 

Syftet med förvärvet är att med hjälp av fintechbolaget utveckla och förbättra Truecallers betalnings- och pengaöverföringstjänster.

Ingen av parterna vill uppge en köpeskilling, men Chillr har sedan starten 2014 tagit in knappt 65 miljoner kronor i riskkapital från det namnstarka riskkapitalbolaget Sequoia Capital samt Blume Ventures.

Läs mer: Truecaller passerar 100 miljoner dagliga användare 

Det var i början av 2017 som Truecaller tog klivet in på fintechmarknaden i Indien. Likt Kinas stora kommunikationsapp Wechat, som ägs av konglomeratet Tencent, har man utvecklat ett system för överföringar mellan användare och kontaktlösa betalningar direkt i butik.

Enligt Nami Zarringhalam, medgrundare på Truecaller, har intresset för deras betaltjänster varit stort sedan lanseringen. Bolaget har sammanlagt över 100 miljoner dagligen aktiva användare i världen, varav 60 procent finns i Indien.

Läs mer: Truecaller lanserar Swish-betalningar i Sverige

Chillr beskrivs som en multibank och har också tagit fram en app som möjliggör kontantlösa transaktioner. Deras teknik ska nu integreras i Truecallers produkt. I och med förvärvet mer än fördubblar det svenska bolaget sin personalstyrka i Indien.

Tidigare har Nick Larsson, chef för strategiska partnerskap på Truecaller, uppgett för Di Digital att samarbeten är en viktig del i bolagets tillväxtstrategi inom betalningar.

Sedan Truecaller grundades 2009 av Nami Zarringhalam (NTL) och Alan Mamedi (NTL) har bolaget tagit in runt 700 Mkr i riskkapital, enligt databasen Nordic Tech List.

Läs mer: EU:s nya datalag – stålbad för succéappen Truecaller 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer