Annons

Truecaller köper indiskt betalbolag

Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.
Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Foto: Hampus Andersson
Den svenska kommunikationsappen Truecaller vill ta ännu större andelar av betalmarknaden i Indien. Nu förvärvar man fintechstartupen Chillr och fördubblar sin personalstyrka i landet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Truecaller (NTL) köper det indiska fintechbolaget Chillr. De flesta av Truecallers användare finns i just Indien, där tjänsten är populär för att identifiera spam-samtal och oönskade sms. 

Syftet med förvärvet är att med hjälp av fintechbolaget utveckla och förbättra Truecallers betalnings- och pengaöverföringstjänster.

Ingen av parterna vill uppge en köpeskilling, men Chillr har sedan starten 2014 tagit in knappt 65 miljoner kronor i riskkapital från det namnstarka riskkapitalbolaget Sequoia Capital samt Blume Ventures.

Läs mer: Truecaller passerar 100 miljoner dagliga användare 

Det var i början av 2017 som Truecaller tog klivet in på fintechmarknaden i Indien. Likt Kinas stora kommunikationsapp Wechat, som ägs av konglomeratet Tencent, har man utvecklat ett system för överföringar mellan användare och kontaktlösa betalningar direkt i butik.

Enligt Nami Zarringhalam, medgrundare på Truecaller, har intresset för deras betaltjänster varit stort sedan lanseringen. Bolaget har sammanlagt över 100 miljoner dagligen aktiva användare i världen, varav 60 procent finns i Indien.

Läs mer: Truecaller lanserar Swish-betalningar i Sverige

Chillr beskrivs som en multibank och har också tagit fram en app som möjliggör kontantlösa transaktioner. Deras teknik ska nu integreras i Truecallers produkt. I och med förvärvet mer än fördubblar det svenska bolaget sin personalstyrka i Indien.

Tidigare har Nick Larsson, chef för strategiska partnerskap på Truecaller, uppgett för Di Digital att samarbeten är en viktig del i bolagets tillväxtstrategi inom betalningar.

Sedan Truecaller grundades 2009 av Nami Zarringhalam (NTL) och Alan Mamedi (NTL) har bolaget tagit in runt 700 Mkr i riskkapital, enligt databasen Nordic Tech List.

Läs mer: EU:s nya datalag – stålbad för succéappen Truecaller 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies