Annons

Truecaller stäms av storägaren

Till vänster: Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Till höger: Stefan Lennhammer.
Till vänster: Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi. Till höger: Stefan Lennhammer. Foto: Petter Berg / Di
Fintechbolaget Truecallers första investerare, Stefan Lennhammer, drar bolaget inför domstol.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I december klev Stefan Lennhammer av rollen som ordförande för Truecaller. 

”Jag har varit väldigt engagerad i Truecaller sedan första dagen och har lagt kopiöst med tid på bolaget i perioder. Nu vill jag ta några av mina andra bolag vidare och jag har egna intressen jag vill utveckla som stått tillbaka en del. Nu känner jag att tiden är mogen”, sade han till Di Digital. 

Nu avslöjar techsajten Breakit att Stefan Lennhammer startat en domstolsprocess mot Truecaller, som värderats till nästan 7 miljarder.

Anklagelserna kommer från Stefan Lennhammers bolag Reeda Capital Management, som äger nästan 8 procent av Truecaller. Enligt Breakit ska bråket mellan parterna handla om att Stefan Lennhammers bolag vill sälja av innehavet, en process som Reeda Capital Management hävdar att Truecaller saboterat.

Bland annat hävdar Stefan Lennhammers bolag att Truecaller inte delat information om omsättning under 2018, något som ska ”sabotera” processen enligt de domstolshandlingar som Breakit tagit del av.

Truecaller hävdar i en kommentar till Breakit att man är förvånade över det som hänt och menar att man varit behjälpliga.

Bolaget har drygt 100 miljoner dagliga aktiva användare, de flesta i Indien. Tjänsten har identifierat spam-samtal och oönskade sms, men Truecaller har närmat sig fintech-tjänster genom att bland annat lansera en betallösning för användarna i Indien. 

Under 2017 växte intäkterna till 108 Mkr, med en förlust på 59 Mkr. Bolaget räknade dock med att fördubbla intäkterna i fjol.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer