Annons

Truecaller tar in 100 miljoner från Zenith Ventures

Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.
Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.
Efter förra årets avbrutna finansieringsrunda får Truecaller in en ny storägare i form av Zenith Venture Capital, som köper aktier och optioner för 100 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Truecaller (NTL) har utvecklat en app som identifierar vem det är som ringer och underlättar hanteringen av oönskade telefonsamtal. I mars i år passerade bolaget 250 miljoner användare.

Nu går finansmannen Tommy Jacobson (NTL) och hans investeringsbolag Zenith Venture Capital in som nya ägare i bolaget. Investeringen sker i form av köp av existerande teckningsoptioner och aktier i Truecaller.

”Vi välkomnar Zenith till Truecaller-familjen och är väldigt glada att ha dem ombord. Teamet bakom Zenith har mycket värdefull erfarenhet och ett brett nätverk på vårt område”, skriver Truecallers vd Alan Mamedi i ett pressmeddelande.

När Di Digital når honom per telefon vill han dock inte kommentera huruvida de 100 miljonerna  Zenith Venture Capital går in med utgör hela rundan.

Läs mer: Därför går Jacobson in i Truecaller

I juli 2015 rapporterade sajten Techcrunch att Truecaller var på väg att ta in nära 900 miljoner kronor, en investering som skulle värdera bolaget till ungefär en miljard dollar. Silicon Valley-jättar som Google och Twitter uppgavs båda ha visat intresse för att investera i bolaget. Planerna avbröts dock tvärt under hösten, avslöjade Truecallers vd Alan Mamedi i en intervju med Di Digital i somras

Läs mer: Tommy Jacobson investerar i databolaget Leeroy

“Vi valde att fortsätta vidare utan det. Vi har heller inte haft något desperat behov av att fylla på kassan”, sade bolagets grundare Alan Mamedi då till Di Digital.

Läs mer: Truecaller backade från mer riskkapital i fjol

Truecaller har tidigare tagit in drygt 600 miljoner kronor i riskkapital, enligt Nordic Tech List.

Enligt den senaste årsredovisningen äger Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam 12 procent var av bolaget. Den största externa ägaren är riskkapitalbolaget Sequoia, som äger 25 procent av aktierna.

Riskkapitalbolagen Kleiner Perkins Caulfield & Buyers, Open Ocean och Atomico äger 12 procent respektive 9 procent och 8 procent av bolaget. Även affärsänglarna Stefan Lennhammer och Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har investerat i Truecaller.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies