Annons

Truecallers första investerare kliver av: ”Tiden är mogen”

Stefan Lennhammer, en av Truecallers första investerare.
Stefan Lennhammer, en av Truecallers första investerare. Foto: Petter Berg
En av Truecallers första investerare kliver av för att lämna plats för nytt blod i bolagets vidare tillväxtresa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stefan Lennhammer, en av Truecallers första investerare, lämnar rollen som styrelseordförande för kommunikationsappen efter åtta år, berättar han för Di Digital.

”Jag har varit med sedan första dagen. Bolaget har kommit till en nivå och en inriktning där min bakgrund inte är optimal för bolaget över tid, för det andra har jag engagerat mig i andra bolag som är i tidiga faser och där min kunskap kommer bättre till rätta.”

Nu tar bolagets medgrundare och strategichef, Nami Zarringhalam, över rollen som ordförande. 

Så sent som i oktober tog bolaget in nytt kapital till kassan. 50 miljoner kronor från techinvesteraren Tommy Jacobsons riskkapitalbolag Zenith ska göra det möjligt att fortsätta tillväxtresan. Samtidigt värderades bolaget till 6,8 miljarder kronor, enligt Di Digitals uppgifter.

Läs mer: Truecaller fyller på kassan – får ny miljardvärdering 

Totalt har bolaget drygt 100 miljoner dagliga aktiva användare, de flesta i Indien. Tjänsten har varit särskilt populär för att identifiera spam-samtal och oönskade sms.

Under förra åter växte intäkterna till 108 Mkr, med en förlust på 59 Mkr. Bolaget räknar dock med att fördubbla intäkterna i år. 

”Truecaller växer enormt i Mellanöstern, Indien och Afrika. Det kommer in nya tjänster hela tiden. Vi är världsledande och det kräver en viss typ av kunskap, tid och engagemang. Jag kan inte, utifrån vad jag vill göra, prioritera det på det sättet”, säger Stefan Lennhammer.

”Jag har varit väldigt engagerad i Truecaller sedan första dagen och har lagt kopiöst med tid på bolaget i perioder. Nu vill jag ta några av mina andra bolag vidare och jag har egna intressen jag vill utveckla som stått tillbaka en del. Nu känner jag att tiden är mogen.”

Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi
Truecallers grundare Nami Zarringhalam och Alan Mamedi Foto: Hampus Andersson

Truecaller har närmat sig fintech-tjänster genom att bland annat lansera en betallösning för användarna i Indien. Det är också mot sådana lösningar som fokus riktats den senaste tiden. 

Enligt bolaget ska man framöver rekrytera spetskompetens inom just fintech och tillväxtmarknader till styrelsen.

”Vi tror att det finns en otrolig möjlighet för oss att bli en av de viktigaste tjänsterna för tillväxtmarknader och är övertygade om att den brygga mellan kommunikation och transaktioner som Truecaller är i dag har en enorm tillväxtpotential”, säger Nami Zarringhalam i en kommentar.

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Stefan Lennhammer 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies