Annons

Trump hotar att stänga ned Twitter

Donald Trump och Twitters logga.
Donald Trump och Twitters logga.
USA:s president Donald Trump hotar med att ”stänga ner” sociala medier sedan Twitter flaggat två av hans inlägg på plattformen som ”ogrundade påståenden”.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Republikaner känner att sociala medieplattformar fullständigt tystar konservativa röster. Vi kommer att hårt reglera, eller stänga ned dem, innan vi låter detta ske”, twittrar presidenten.

Länk till twitter

Donald Trump har länge anklagats för att sprida felaktiga uppgifter och direkta lögner, och techjättar som Twitter och Facebook har fått kritik för att företagen inte agerat.

I ett Twitter-inlägg från i går skrev Donald Trump att poströstning leder till bedrägeri, vilket Di Digital rapporterat om tidigare under onsdagen. Twitter svarade då med att för första gången markera en tweet från presidenten som en möjlig falsk nyhet. 

Den som klickar på länkarna kommer till en text med rubriken ”Trump gör ogrundade påståenden att poströster leder till röstfusk”. I sammanställningen fastställs att Trumps uppgifter på flera punkter är helt fel.

USA:s president hamnar därmed i en liknande kategori som sina kollegor i Brasilien och Venezuela, Jair Bolsonaro respektive Nicolás Maduro, andra världsledare som fått sina inlägg stoppade av Twitter.

Twitters aktie reagerar inte på presidentens hot men är ned 2 procent i den amerikanska förhandeln.

(TT/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer