Annons

Trump ska granska Amazons och Microsofts tävlan om Pentagon

Microsofts vd Satya Nadella, president Donald Trump och Amazons vd Jeff Bezos.
Microsofts vd Satya Nadella, president Donald Trump och Amazons vd Jeff Bezos.
Upphandlingen om Pentagons nya kontrakt värt 10 miljarder dollar anklagas för att favorisera Amazon. Det berättade president Donald Trump under torsdagen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Donald Trump undersöker det molntjänstkontrakt som det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon ser ut att tilldela Amazon i augusti.

Amazons molntjänsteenhet AWS och Microsoft har tidigare valts ut av Pentagon för att tävla om kontraktet men enligt Trump kan villkoren i kontraktet favorisera Amazon. 

Klagomål har kommit in från både företag och politiker. 

”Jag har mötts av enorma klagomål om kontraktet med Pentagon”, sade Donald Trump till flera journalister i Vita huset i torsdags. 

Läs mer: Efter marijuana-affären: Musk utreds av Pentagon 

Kontraktet utgör kärnan i försvarsdepartementets arbete med att förbättra den amerikanska nätinfrastrukturen och är värt upp till 10 miljarder dollar, motsvarande 93 miljarder kronor. 

Det ses som ett mycket viktigt och markerande avtal för det företag som får det. 

Donald Trump och Amazons vd Jeff Bezos har sedan tidigare en kall relation. Presidenten har riktat kritik mot teknikjätten på flera fronter, via sitt privata twitterkonto. 

Ursprungligen skulle upphandlingen vara klar i september. De senaste buden vittnar om att kontraktet kan delas ut så tidigt som nästa månad. 

Di Digital har tidigare rapporterat om Amazons kontroversiella mjukvara för ansiktsigenkänning, som de till skillnad mot Microsoft förser flera aktörer inom den offentliga sektorn med. 

(Digital/Direkt)

Läs mer: Amazons aktie pressas efter fler angrepp från Trump 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer