Annons

TT köper svenska fototjänsten Shootitlive

Shootitlive-grundarna Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin.
Shootitlive-grundarna Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin.
Nyhetsbyrån TT köper bildtjänsten Shootitlive, som låter fotografer direktpublicera foto och video från fältet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Shootitlive (NTL) grundades år 2008 av Martin Levy och Eivind Vogel-Rödin. Bolaget har utvecklat en plattform som låter fotografer på fältet direktpublicera bilder ut på till exempel en tidningssajt.

Tjänsten har fått stort genomslag och används idag av medier som Aftonbladet, Expressen och nyhetsbyrån TT. Enligt egen uppgift visar tjänsten mer än hundra miljoner bilder och videoströmmar varje månad.

Nu köpet TT upp hela bolaget för en hemlig summa pengar. Samtidigt kliver grundaren Martin Levy över och blir affärsutvecklare på TT.

Köpet ska ses som en del i TT:s satsning på livefoto, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT.

”Vi ser att live-flöden av bilder och video blir mer och mer viktiga för medieföretag, såväl som för företag utanför mediebranschen”, säger han i en skriftlig kommentar. 

”Tillsammans med TT:s fotografer och deras enorma bildbank ska vi fortsätta att utveckla morgondagens bildbyråtjänster”, säger Martin Levy i en kommentar. 

Någon köpesumma har inte kommunicerats. Shootitlive har sedan starten tagit in ungefär 3 Mkr i finansiering, från bland andra Första Entreprenörsfonden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer