Annons

Tuff start för Jan Stenbeck-sonens börsnotering

Invajos vd Fredrik Berglund och Nasdaqs Niklas Holmberg ringde i klockan på en båt, då golvet på Nasdaq är stängt på grund av viruset.
Invajos vd Fredrik Berglund och Nasdaqs Niklas Holmberg ringde i klockan på en båt, då golvet på Nasdaq är stängt på grund av viruset.
Mjukvaruföretaget Invajo, som hjälper bolag hantera sina evenemang, föll efter introduktionen på First North under torsdagen. Bolagets största ägare är Felix Granander, även känd som Jan Stenbecks ”okände son”.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En timme efter börsens öppning handlades Invajos aktie till kursen 7,6 kronor. Det är 16 procent lägre än teckningskursen på 9 kronor. 

Till saken hör att teckningskursen sänktes från planerade 11,5 kronor per aktie inför noteringen för att ta hänsyn till den turbulenta aktiemarknaden. Själva klockringningen skedde dessutom på en båt, då golvet på Nasdaq är stängt på grund av viruset. Följ kursen här

Jag tycker tajmingen är rätt så bra.

”Jag tycker tajmingen är rätt så bra. Det har aldrig varit så mycket fokus på event som nu. Även om det inte sker så mycket fysiska event just nu, så är det fokus på digitala möten. Det är alltid ett vågspel, men jag tror det blir bra. Det är en långsiktig satsning med fokus på framtiden”, säger Mikael Malm, ledamot i Invajos styrelse.

Han representerar även storägaren Felix Granander, vars ägarandel i Invajo uppgick till drygt 40 procent innan nyemissionen. Felix Granander är känd som den av Jan Stenbecks barn som föddes utanför äktenskapet och som var okänd för sina syskon fram till finansmannens bortgång 2002. De senaste åren har Felix Granander gjort sig känd som en investerare inom e-sport, delägare i Invajo och som en av profilerna bakom den japanska restaurangen Kasai.

Felix Granander.
Felix Granander. Foto: Pressbild från Kasai.

Nyemissionen var övertecknad och drog in 22 miljoner kronor inför noteringen. Efter kapitaltillskottet, men inför noteringen, värderades Invajo till 47,5 miljoner kronor.  

Invajo är ett molnbaserat mjukvarubolag med en prenumerationsbaserad tjänst för digital hantering av både fysiska och digitala evenemang. Mjukvaran administrerar inbjudningar, bokningar och deltagare. Den kan även användas för att videostreama evenemanget i kanaler som Youtube, Zoom, Google Meet, med mera. 

Den typiska kunden är ett företag eller organisation som håller många årliga evenemang och vill förenkla administrationen. Bolaget har sin hemvist i Sverige men kunder i andra länder, exempelvis Norge, England, Tyskland, Belgien, Japan och Bulgarien.

Under 2019 uppgick intäkterna till 7,1 miljoner kronor, att jämföra med 7,9 Mkr året innan. Förlusterna minskade under 2019 till 3,8 Mkr, att jämföra med 15,4 Mkr 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer