Annons

Tung start för Bublar – backar 13 procent

Bublars vd Magnus Granqvist och innovationschefen Kenneth Häggmark.
Bublars vd Magnus Granqvist och innovationschefen Kenneth Häggmark. Foto: Press
Mobilspelsbolaget Bublar Group började idag den 6 november att handlas på NGM Nordic MTF. Bolaget utvecklar appar som kombinerar AR, augumented reality med platstjänster.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 28,5 miljoner kronor före emissionskostnader i form av units till teckningskursen 3,67 kronor per aktie. En unit består av en aktie och en teckningsoption. Tre teckningsoptioner kan utnyttjas för att teckna en ny aktie till teckningskursen 6,40 kronor i december 2018. 

Läs mer: Spelstudion Bublar blir nästa AR-bolag att gå till börsen

Aktien har hittills idag handlas mellan 3,30 kronor som högst betalt och 2,58 kronor som lägst betalt. Senast betalt klockan 10.00 var 3,08 kronor. Aktier för 0,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 25,27 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 78 miljoner kronor räknat på senast betalt. 

Läs mer: De bygger en svensk Pokémon Go-utmanare

Teckningsoptionen handlades samtidigt till 12 öre i tunn handel. Det sammanlagda värdet av aktien och teckningsoptionen blir därmed 3,20 kronor, en nedgång med 13 procent jämfört med teckningskursen på 3,67 kronor.

Finwire/Di Digital. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer