Annons

Tunga affärsänglar backar karriärsajt för biståndsjobb

Magnus Bucht, en av tre grundare av jobbportalen Unjobsfinder.
Magnus Bucht, en av tre grundare av jobbportalen Unjobsfinder. Foto: unjobsfinder.org
Svenska Unjobfinder samarbetar redan med både FN och Rädda Barnen. Nu får bolagets plattform för jobb och karriär inom biståndssektorn nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Många drömmer om en karriär i biståndssektorn. Det tycker sig personerna bakom sajten unjobfinder.org kunna konstatera.

Den svenskgrundade tjänsten lanserades under sommaren 2014 och har snabbt seglat upp som en populär destination för förmedling av jobb inom just biståndssektorn.

Unjobfinder.org har idag, enligt egen utsago, ungefär 55 000 registrerade medlemmar och redovisar ungefär 200 000 unika besökare per månad.

Bland partnerföretagen, som alltså använder sajten för rekryteringar, märks såväl FN:s flyktingorgan UNHCR och internationella Rädda Barnen.

Nu tar bolaget bakom sajten in en första finansieringsrunda från en rad välkända privatinvesterare. Bland de som går in i bolaget finns Lars Lindgren, grundare av svenska riskkapitalföreningen, Hyper Island-ägaren Fredrik Månsson samt Helena Herlogsson, tidigare vice vd på Ernst & Young. Totalt handlar det om en investering på ungefär 2,5 miljoner kronor.

Vi såg ett behov att samla alla jobb i den här sektorn

Pengarna ska gå till produktutveckling, enligt medgrundaren Magnus Bucht. Bland annat vill bolaget lansera en matchningstjänst som hjälper arbetsgivare arbetsgivare att få kontakt med relevanta kandidater:

“Utmaningen är inte att öka antalet ansökningar utan snarare att reducera dem så att det blir bättre personer”, säger Magnus Bucht.

Bolaget omsätter idag ungefär 150 000 kronor på månadsbasis, säger Magnus Bucht. Målet är en omsättning på totalt 4 Mkr i år. Affärsmodellen kretsar i allt väsentligt kring försäljning av platsannonser.

“Vi föredrar att säga att vi jobbar med rekryteringskampanjer. Vi har ett 30-tal organisationer som jobbar med oss idag”, säger Magnus Bucht. 

Bolagets tre medgrundare är Magnus Bucht, Henrik Rydén och Jon Osson. Magnus Bucht och Henrik Rydén har en bakgrund på Sida, där de arbetade med just biståndsfrågor.

“Vi såg ett behov av en plattform som samlade alla jobb och möjligheter i den här sektorn”, säger Magnus Bucht.

Läs mer: Åtta nya Sting-bolag får 300 000 kronor var

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer