Hoppa till innehållet

Tunga namn går in i Fitnesscollection

En rad tunga affärsänglar, bland dem fastighetsprofilen Dag Klerfelt och Nöjesguidens vd Faje Gani, går in i den svenska träningstjänsten Fitnesscollection.

Fitnesscollections grundare Mahesh Kumar, Rasmus Adler Wahlberg, Erik Wikström, Aleksandra Derikonja med flera.
Fitnesscollections grundare Mahesh Kumar, Rasmus Adler Wahlberg, Erik Wikström, Aleksandra Derikonja med flera.

Di Digital har tidigare rapporterat om tjänsten Fitnesscollection, skapad av bland andra Magine- och Icon Medialab-grundaren Erik Wikström. Bolagets tjänst fungerar som ett slags Airbnb för gym och träning. Användaren betalar en fast månadsavgift på 790 kr och får då tillgång till “flera hundra” träningspass i exempelvis yoga, crossfit, dans och kampsport på olika gym och studior.

Läs även: Magine-grundare bakom ny träningstjänst

Tjänsten lanserade i betaversion tidigare under hösten men öppnades upp för allmänheten strax efter årsskiftet. Nu tar grundarna in en första finansieringsrunda om drygt 3 Mkr från en rad privatinvesterare.

Största investerare i rundan är bolaget bokadirekt.se, en sajt för bokningar av till exempel hårvård, fotvård och massage. Även fastighetsprofilen Dag Klerfelt, Nöjesguidens vd Faje Gani, Lifesum-investeraren Håkan Lejdstrand och Colin Cragg, tidigare vd för Star Stable, går in i bolaget.

Särskilt nöjd är Fitnesscollections medgrundare Rasmus Adler Wahlberg med att knyta bokadirekt.se till sitt eget bolag.

“Vi ser många möjligheter till samarbete där. De har väldigt mycket bra och relevant trafik, men på just träning finns det en vana att ha medlemskap snarare än att boka engångstjänster”, säger Rasmus Adler Wahlberg.

Framåt ligger fokus på fortsatt produktutveckling och på att bygga en stabil bas av betalande medlemmar. Därefter väntar expansion ut i Sverige (i nuläget erbjuder Fitnesscollection bara träningspass i Stockholmsområdet).

“Vi behöver någonstans mellan 1000 och 2000 kunder för att vara kassaflödespositiva. När vi känner att Stockholm funkar så går vi ut i fler städer”, säger Rasmus Adler Wahlberg.

Fitnesscollection förlaga är amerikanska Classpass, som så sent som i höstas tog in motsvarande drygt 250 Mkr från bland andra Google Ventures. De två tjänsterna fungerar på ett snarlikt vis.

Nyckeln är att göra det så enkelt som möjligt för folk att träna.

“Nyckeln är att göra det så enkelt som möjligt för folk att träna. Vi jobbar med etablerade anläggningar och välkända träningspass som är uppskattade. Och såklart blir det ett kostnadseffektivt sätt att prova olika anläggningar och träningsformer”, fortsätter Rasmus Adler Wahlberg.

En betalande Fitnesscollection-kund kan träna obegränsat antal gånger, men maximalt tre gånger per månad hos varje enskilt medlemsföretag. Bolaget portionerar sedan ut en andel av användarnas månadsavgifter på de anläggningar där hen har tränat.

“När vi känner oss bekväma att skala det här så kommer vi säkert ta in mer pengar. Men vi vill driva ett hälsosamt bolag där vi själva mår bra och med en produkt som funkar. Självklart ser vi otrolig potential i det här, men jag tror att man får mer gjort om man inte drömmer sig iväg till allt för avlägsna mål”, säger Rasmus Adler Wahlberg.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera