Annons

Tunga namn lämnar Qliros styrelse

Qliros avgående styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer.
Qliros avgående styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer. Foto: Joey Abrait
E-handelsbolaget Qliros valberedning föreslår Christoffer Häggblom som ny styrelseordförande, då Lars-Johan Jarnheimer lämnar sin post.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Valberedningen föreslår även val av Andreas Bernström och Lennart Jacobsen till nya ledamöter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att den nuvarande ordföranden Lars-Johan Jarnheimer, samt styrelseledamöterna Caren Genthner-Kappesz och Peter Sjunnesson har avböjt omval.

Andreas Bernström är Investment Director på Kinnevik med ett fokus på den nordiska marknaden. Lennart Jacobsen är verksam som senior rådgivare huvudsakligen till europeiska bankverksamheter, och är för närvarande styrelseledamot i Qliro Financial Services.

Läs mer: E-handelsbolaget lanserar ny sajt för företagskunder 

“Valberedningen är nöjd med att kunna föreslå att Andreas Bernström och Lennart Jacobsen väljs till styrelseledamöter i Qliro Group. Andreas och Lennart kommer på ett betydande sätt bidra till styrelsens diskussioner kring Qliro Groups möjligheter att bygga snabbväxande digitala bolag, i synnerhet inom den nordiska marknaden för konsumentinriktade finansiella tjänster", säger valberedningens ordförande Cristina Stenbeck, enligt pressmeddelandet.

Beskedet kommer knappt en vecka efter att Qliro tvingats vinstvarna tyngd av e-handelsplatserna Cdon.com och Nelly.com. Enligt bolaget har ökade marknadsföringsinsatser bidragit till att öka Nellys orderingång med 15 procent under det första kvartalet. Samtidigt ökade omsättningen endast med 2 procent som en konsekvens av fördröjda leveranser och ökade returer. 

Läs mer: Nelly och Cdon tynger Qliro i första kvartalet 

I jämförelse med samma period 2017 påverkade returökningen resultatet negativt med omkring 16 miljoner kronor. Resultatet belastades dessutom av ökade satsningar på marknadsföring och organisation samt en omorganisation inom CDON Marketplace. Omorganisationen väntas belasta resultatet med omkring 7 miljoner kronor.

Qliro släpper fullständiga siffror för det första kvartalet den 20 april.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies