Annons

Tunga namn till Handelshögskolans inkubator

Foto: Jack Mikrut, Joey Abrait, Jesper Frisk
Foto: Jack Mikrut, Joey Abrait, Jesper Frisk
Cristina Stenbeck, Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och King-grundaren Sebastian Knutsson. De är tre av flera tunga namn som blir rådgivare för Handelshögskolans startup-inkubator Business Lab. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inkubatorprogrammet SSE Business Lab startades år 2001 vid Handelshögskolan i Stockholm. Fler än hundra företag som startats där är fortfarande aktiva idag, enligt Handelshögskolan, med totalt ungefär 1500 anställda och en årsomsättning på 2,5 miljarder kronor. Det kanske mest kända exemplet är betaljätten Klarna. 

Nu återvänder Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski till sin gamla skola, i rollen som ordförande för inkubatorns nya rådgivande styrelse. Bland de övriga medlemmarna i rådet märks  Cristina Stenbeck, King-grundaren Sebastian Knutsson, Katarina Martinson från Lundbergföretagen och Acne-ordföranden Mikael Schiller. 

Rådgivarna ska hjälpa inkubatorn att välja vilka nya projekt som ska antas. Dessutom hoppas Handelshögskolan att de namnkunniga medlemmarna ska stärka skolans profil på området entreprenörskap. 

− Jag vill ge tillbaka något till skolan. Och så är det ett fantastiskt gäng i styrelsen. Det som är kul är att varje person representerar ren entreprenörskraft, säger Sebastian Siemiatkowski till Dagens Industri.

Bland de nuvarande startupbolagen i inkubatorn märks Competencer, en webbtjänst som kopplar ihop till exempel psykologer och terapeuter med kunder, samt spel-appen GameQ, som låter användarna hantera köer för onlinespel som Dota och Counter-Strike. 

Läs även: Här är bolagen i Sveriges Y Combinator

Läs även: King-grundaren: "Vi räknar inte med ett nytt Candy Crush"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer