Annons

Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks
Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks
Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Collector-grundaren Lena Apler är med när Sigmastocks fyller på kassan. Startupbolaget använder algoritmer för att hjälpa småsparare förvalta sina tillgångar i aktier, istället för fonder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Sigmastocks har haft en genomsnittlig tillväxt på 20 procent per månad. Men lönsamheten är fortfarande en bit bort. Bolaget tar därför in 8 miljoner kronor i en ny kapitalrunda.

”Vi ska fortsätta utveckla tjänsten och göra det så smidigt som möjligt för människor att investera i aktier. Men vårt första fokus är att öka tillväxten och en stor del av kapitalet ska läggas på marknadsföring”, säger vd Mai Thai.

Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt

Hon grundade Sigmastocks 2014 ihop med Nanna Stranne, som hon lärde känna under studietiden på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Bolagets tredje grundare, Carl Lindberg, är professor i finansiell matematik vid samma högskola.

Läs mer: Life science-profil tar över Chalmers Ventures

Sigmastocks har utvecklat ett alternativ till traditionell fondförvaltning som hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier. Allt sker digitalt, med finansiell matematik som grund.

”Vår algoritm skapar en diversifierad och stabil aktieportfölj avsedd för långsiktigt sparande. Ambitionen är att slå index, men vi erbjuder även en gratis indexportfölj för den som vill ha det”, säger Nanna Stranne, som är chef för marknad och tillväxt.

Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven.

Hon menar att Sigmastocks utan problem kan slå så gott som alla traditionella Sverigefonder över tid.

”Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt”, säger hon.

Foto:
Sigmastocks pitchar vid Di Digital Startup Tour i Göteborg i fjol.

Hittills har Sigmastocks lockat 2000 kunder med sin tjänst som kostar antingen 19 eller 49 kronor per månad.

”Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven”, säger Nanna Stranne.

Fram till nu har Sigmastocks lockat runt 3 miljoner kronor från bland andra Collector Banks grundare Lena Apler och Chalmers Ventures i spetsen. Nu tar man in ytterligare 8 miljoner från befintliga ägare, samt en rad nya investerare som Rytu Invest, Stena-koncernens Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson.

Läs mer: Bo Mattsson är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare
Läs mer: Lena Apler är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare

Bo Mattsson är en veteran i sammanhanget. Han byggde Swedbanks fondkommission 1990 och skapade Europas första aktiehandeltjänst på nätet, Nettrader som släpptes våren 1996. Tre år senare grundade han konsumentwebbplatsen Cint, som såldes till Nordic Capital 2015 för drygt en miljard kronor.

”Bo har hjälpt oss under en längre period. Han förstår vår produkt och har bred kompetens inom digital marknadsföring”, säger Mai Thai.

Det närmaste året ska Sigmastocks fokusera på tillväxt i Sverige.

”Men vi tittar redan nu på expansion i andra länder”, säger Nanna Stranne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer