Annons

Tungviktare satsar på HR-bolaget Hihenry

Cint-grundaren Bo Mattsson och Stardolls grundare Mattias Miksche.
Cint-grundaren Bo Mattsson och Stardolls grundare Mattias Miksche. Foto: DHS Ventures Partners, pressbild.
Stardolls grundare Mattias Miksche, Cint-grundaren Bo Mattsson och hockeyproffset Mattias Weinhandl investerar i HR-bolaget Hihenry.com.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolag som jobbar med HR-frågor blir allt hetare. Nu investerar en grupp tungviktare i Hihenry (uttalas Hi Henry), som jobbar med att automatisera dialogen mellan chefer och medarbetare. 

Hihenry.com grundades sommaren 2016 av vännerna Vedran Ismaili och Fred Abrahamson, tidigare managementkonsult respektive UX- designer på Seventy Agency, samt Tommy Engström, som tidigare var utvecklare på Dooer.

”Vi bygger en employee experience-plattform som tar hand om medarbetarna från början till slut", säger Vedran Ismaili, som även är vd för Hihenry.

Något förenklat ägnar sig bolaget åt två saker:

1. Automatiserad on- och offboarding av medarbetare. Här ingår allt ifrån att välkomna nya medarbetare och beställa dator, till att tacka av dem och hantera säkerhetsfrågor när de slutar. 

2. Medarbetarengagemang och feedback. Här ska bolagets mjukvara initiera den typen av dialog som ger djupare förståelse för hur medarbetarna mår och hur teamen fungerar. Ambitionen är att synliggöra förbättringspotentialen och låta chefer ta datadrivna beslut.

"Vi gör det enkelt för bolag att bygga en starkare relation till sina anställda genom en bättre onboarding, smartare sätt att fånga upp medarbetarfeedback samt offboarda dem snyggt ifall det kommer till det”, säger vd Vedran Ismaili.

Bolaget har redan en rad viktiga kunder som bilstillverkaren Volvo, den franska industrigruppen Veolia och visual effects-bolaget Goodbye Kansas.

Nu tar Hihenry in 2,5 miljoner kronor i en runda från en rad tungviktare. Två av de som investerar är Stardolls grundare Mattias Miksche (NTL) och Cint-grundaren Bo Mattsson (NTL). Båda är mycket aktiva som affärsänglar. 

Med på tåget är även investerarnätverket DHS Venture Partners, hockeyproffset Mattias Weinhandl, och några till. 

”Den här rundan handlar inte så mycket om pengar som att knyta rätt personer till oss. Nu ska vi lägga grunden för att skala upp bolaget på marknader utanför Sverige. Vi hoppas ta i mer kapital i en större runda innan årsskiftet”, säger Vedran Ismaili.

Bolaget har sedan tidigare tagit in kapital från investerare som Ludvig Linge (NTL), Anders Göransson vid Soläng Invest (NTL) och Anna Ljungbergh (NTL).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer