Annons

Tungviktare till Dobermans investeringsbolag

Foto: Doberman
Investeringsbolaget Doberman Forward ökar investeringstakten och får flera nya partners,  däribland styrelseproffset Susanna Campbell, artisten Eva Dahlgren, medietoppen Eva Swartz Grimaldi och Sven G Hagströmer, son till finansmannen Sven Hagströmer. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doberman Forward utökar nu sin investeringsfond och höjer investeringstakten. Enligt vd:n Magnus Bergmark har bolaget fått in några tiotal miljoner och kommer nu göra 4 till 5 investeringar per år. 

”Vi startade investeringsfonden för två år sedan med eget kapital från Doberman och nu växlar vi upp tillsammans med externa partners. Doberman har redan jobbat med startups som det gått bra för och många andra hör av sig för att få hjälp med design. Genom att vi nu utökar fonden kommer vi kunna hjälpa fler som sitter på bra idéer”, säger Magnus Bergmark som är vd för Doberman Forward.  

Läs mer: Det gröna elbolaget Bright tar in 6 miljoner

”Vi är ingen jätte och våra investeringar kommer fortsätta att vara mellan 1 till 5 miljoner kronor. Vi investerar i tidig fas och oftast samtidigt som andra mer renodlade Venture Capital-aktörer”, fortsätter han.   

Doberman Forwards nya partners inkluderar Anna Lena von Essen Elmstedt, Kent Hansson, Sven G Hagströmer, Efva Attling, Eva Dahlgren, Susanna Campbell, Michaëla Berglund, Marie Ledin, Niklas Bergh och medietoppen Eva Swartz Grimaldi.

Läs mer: Doberman blir riskkapitalister – ska investera i techbolag

”Det känns otroligt spännande, lärorikt och kul. Jag har länge varit chef och har hunnit bli 60 år men har aldrig tidigare investerat, jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper. Investeringar innebär alltid en viss risk, men jag tycker att Doberman Forward har goda förutsättningar”, säger Eva Swartz Grimaldi. 

Att bolagets nya partners har skilda bakgrunder ser Magnus Bergmark som en styrka.  

”Vi har en stark, gemensam värdegrund och vi tror på att investera i bolag som vill göra världen bättre. Våra nya partners kommer in från olika håll med olika kompetenser. Det ger en bra dynamik samtidigt som vi i botten vill samma sak.”   

Företaget har tidigare investerat i bland annat musikappen Amped, energibolaget Bright samt den kinesiska graviditetsappen Bonzun. Nu är första steget att bli synliga för andra riskkapitalister och öppna för dialog med fler startups.    

Startupvärlden är het och vi är små och nya, så den stora utmaningen är att bli synliga och relevanta.

”Med några bolag har vi redan kommit långt i processen, men jag kan inte avslöja vilka företag det rör sig om. Vi tittar främst på startups inom techbranschen där vår kompetens kan hjälpa till. Vi investerar helt enkelt i produkter och tjänster där användarupplevelsen och designen är avgörande.”    

Vilka utmaningar står ni inför?   

”Startupvärlden är het och vi är små och nya, så den stora utmaningen är att bli synliga och relevanta. Självklart måste vi också hitta rätt bolag att satsa på.”  

Fakta om Doberman Forward: 

Bolaget är ett dotterbolag till Doberman Group som även står bakom den välkända designbyrån Doberman som bland annat har arbetat för SVT, Spotify och Klarna. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies