Annons

Tuva Palm går in i dansk banktjänst

Ken Villum Klausen, vd för Lunar way och Tuva Palm.
Ken Villum Klausen, vd för Lunar way och Tuva Palm.
Startupstjärnan och Klarnas tidigare produktchef Tuva Palm går in i den danska mobila banktjänsten Lunar way. I sommar kommer tjänsten till Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tuva Palm är ett välkänt ansikte för nystartade techbolag i Stockholm som moderator för eventet Sthlm Tech Meetup. Efter att de senaste två åren varit produktchef för Klarnas konsument- och låneprodukter, har hon rekryterats som it-chef på Nordnet

Nu satsar hon på en annan banklösning – danska Lunar way. Men Lunar way är en mobilbank som inte får kalla sig för bank eftersom den saknar tillstånd som banker behöver. Däremot har tjänsten något som grundaren Ken Villum Klausen anser att vanliga banker saknar – en bra relation med sina yngre kunder.

”Normala banker är hemska, stelbenta och omoderna. Vår målgrupp har inte heller någon relation till sin bank. De gillar inte sina banker för de växte upp under finanskrisen och ärvde sin bank av sina föräldrar så de har nästan alltid blivit behandlade som barn. Vi vill göra något nytt och fräscht och allt ska vara enkelt och snyggt”, säger han.

Foto:
Danska Lunar way erbjuder sina banktjänster enbart via mobilen. Foto: Lunar way.

Nu vill Lunar way erbjuda sina tjänster i Sverige och Norge till sommaren genom samarbete med lokala banker. Med tidigare fokus på tidig internationell expansion på bland annat Klarna, har Tuva Palms nu valt att gå med i Lunar ways styrelse.

”Jag är självklart väldigt intresserad av fintech i och med min bakgrund men det här var ett unik tjänst som löser användarupplevelsen för den tänkta målgruppen. Och teamet bakom var väldigt drivet. Jag har träffat väldigt många startupbolag så jag kan se när de ha den rätta skärpan”, säger Tuva Palm.

Lunar way grundades i augusti i fjol och har just lanserat sin stängda betaversion i Danmark. Eftersom Lunar way saknar banktillstånd har bolaget ett samarbete med Copenhagen Cooperative Bank för sina danska kunder. Men kunden sköter alla sina bankärenden via Lunar Way mobillösning. Och i jämförelse med exempelvis den svenska sparappen Dreams, som har ett liknande samarbete med Ålandsbanken, erbjuder Lunar way alla de tjänster som en vanlig bank erbjuder.

Läs även: Rusning till unga sparappen Dreams

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer