Annons

Twitter-anställda fortsätter jobba hemma på obestämd tid

Twitters medgrundare och vd Jack Dorsey.
Twitters medgrundare och vd Jack Dorsey.
En del av Twitters anställda kommer aldrig att gå tillbaka till kontoret. Det mejlade vd:n Jack Dorsey till personalen på tisdagen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Den senaste veckan har Facebook och Google gått ut med att majoriteten av de anställda kommer att jobba hemma till årets slut. På tisdagen rapporterade Buzzfeed att Twitter tar det ett steg längre.

I ett mejl till de anställda meddelade vd:n Jack Dorsey att många av bolagets anställda inte kommer gå tillbaka till kontoret alls. 

Twitter låter personalen jobba hemma permanent, även efter det att nedstängningen på grund av coronaviruset kommer att hävas. Det gäller alla jobb som inte kräver att man är på plats.

I mejlet skriver Jack Dorsey att Twitters kontor troligen inte kommer att öppnas förrän i september. Det gäller även för affärsresor och bolaget anordnar inga fysiska event under 2020.

Twitter har haft sitt huvudkontor i centrala San Francisco i nio år, då bolaget fick stora skattelättnader för att etablera sig i stan. De gick dock ut i maj förra året och sedan dess har det också införts begränsningar för hur mycket nya byggnader som får byggas i stan. Jack Dorsey har sedan tidigare sagt att Twitter kommer att expandera på andra ställen.

I februari, i samband med kvartalsrapporten för det sista kvartalet i fjol, sa han att Twitter kommer att sträva efter en mer ”distribuerad” struktur. Med hemmajobb verkar det som att den planen sätts i verket snabbare än planerat.

Twitters aktie ligger platt hittills under året och har gått ner nära 24 procent sedan toppen i februari.

Läs också: Twitters vd donerar 1 miljard dollar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer